Δώδεκα πυρκαγιές στην Πάφο κατέκαψαν δέντρα, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση

Δώδεκα πυρκαγιές στην Πάφο κατέκαψαν δέντρα, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση

Τα αίτια της πρόκλησης των πυρκαγιών στην παφίτικη ύπαιθρο διερευνώνται

Στο δύσκολο έργο κατάσβεσης σε 12 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χτες στην Επαρχία Πάφου επιστρατεύτηκαν  τα μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πάφου.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Σύμφωνα με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες στην Κοίλη κατέκαψε 1,5 εκτάριο ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και διάφορα δέντρα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο γύρω στις 15:00 χτες το απόγευμα 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως τα δύο πτητικά μέσα που έχει εκμισθώσει η ΚΔ.

Εξάλλου πυρκαγιές χτες  εκδηλώθηκαν σε αγροτική περιοχή στο Πολέμι που κατέκαψε 3 δεκάρια ξηρά χόρτα , αποκάλαμα και άγρια βλάστηση , στην Καλλέπεια 10 δεκάρια επίσης ξηρά χόρτα και διάφορα δέντρα, στην Κρήτου Τέρρα 5 δεκάρια και στην Δρυνειά 5 δεκάρια από άγρια βλάστηση.

Ακόμη  μεταξύ των κοινοτήτων Λεμόνας και Αμαργέτης η φωτιά κατέκαψε 2,5 εκτάρια ξηρά χόρτα , άγρια βλάστηση και διάφορα δέντρα  και  στο χωριό Λάσα προκλήθηκε πυρκαγιά  μικρής έκτασης που κατέκαψε  αποκάλαμα, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Εξάλλου άλλες πέντε μικρότερες πυρκαγιές καταγράφηκαν σε περιοχές της Πόλης Χρυσοχούς.

Τα αίτια της πρόκλησης των πυρκαγιών στην παφίτικη ύπαιθρο διερευνώνται.

Πηγή: ΚΥΠΕ