Τι έδειξε η νεκροψία στην σορό της μητέρας που δολοφονήθηκε στην Πάφο

Τι έδειξε η νεκροψία στην σορό της μητέρας που δολοφονήθηκε στην Πάφο

Η νεκροψία της 31χρονης Ghada Al Nouri πολύτεκνης μητέρας που βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένη το πρωί στην κατοικία της που διαμένει στην Πάφο, οφείλεται σε εσωτερική αιμορραγία προκληθείσα από νήσσον ή τέμνον όργανο.

Στο μεταξύ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του εν διάστασή συζύγου της θανούσας. Συγκεκριμένα η Αστυνομία καταζητεί τον HUSSEIN FAROUH, 42 ετών από τη Συρία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, που διαπράχθηκε σήμερα το πρωί στην Πάφο.

Η Αστυνομία καλεί οποιονδήποτε ε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Πάφου στα τηλέφωνα 26806085 / 26806021 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή διαδικτυακά μέσω της «Κατηγορίας Εγκλήματος» στο application της Αστυνομίας Κύπρου.

Η 31χρονη ήταν μητέρα επτά παιδιών εκ των οποίων τα δύο ηλικίας 16 και 17 ετών διαμένουν στην Συρία και τα πέντε κάτω των 12 ετών μαζί της. Τα τρία από τα πέντε παιδιά που διέμεναν με την μητέρα τους, ήταν στο σπίτι τη στιγμή του φονικού, ενώ αυτή τη στιγμή και τα πέντε παιδιά της θανούσας που διέμεναν μαζί της, ανέλαβε το Γραφείο Ευημερίας.

Την δολοφονηθείσα γυναίκα εντόπισε χθες, λειτουργός των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στην κατοικία όπου διαμένει στην Πάφο.

Στο μεταξύ η Αστυνομία Πάφου σε συνεργασία με το κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Αστυνομίας, εντόπισε μετά από έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα της 31χρονης στον κάλαθο σκουπιδιών της κουζίνας ένα μαχαίρι μοιρασμένο στα δύο, το οποίο οι ανακριτικές αρχές εκτιμούν ότι είναι φονικό όργανό. Το συγκεκριμένο μαχαίρι θα σταλεί όπως και τα άλλα τεκμήρια στο Ινστιτούτο Γενετικής για Επιστημονικές εξετάσεις.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη Δευτέρα είχε καταχωρηθεί υπόθεση εναντίον του καταζητούμενου για υπόθεση κλοπής διαφόρων αντικειμένων από την κατοικία τους. Παράλληλα εναντίον του εξετάζονται και διάφορα αδικήματα, κατά παράβαση του περί βίας στην οικογένεια Νόμου.

Εναντίον του 37χρονου είχε εκδοθεί και διάταγμα αποκλεισμού του από την κατοικία του.

Για τον προβληματικό και βίαιο χαρακτήρα του δράστη είχαν ενημερωθεί και οι συγγενείς της θανούσας.

Ποιες είναι οι ευθύνες των αρχών

Στη μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» παρενέβη τηλεφωνικώς αρχικά η διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ευημερίας, Μαρία Κυρατζή, η οποία δεν αποδέχθηκε την καταγγελία ότι οι υπηρεσίες της «πιάστηκαν στον ύπνο».

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εκτός από το διάταγμα αποκλεισμού εναντίον του υπόπτου, υπήρχε συστηματική επικοινωνία παρά τις δυσκολίες με το θύμα», είπε η κυρία Κυρατζή και συμπλήρωσε:

«Είχαμε καθημερινή επικοινωνία με την 31χρονη. Είχε ακόμα και το προσωπικό τηλέφωνο του λειτουργού. Είχαμε συνεργασία και με αστυνομία αλλά και με άλλους φορείς που είχαν εμπλοκή. Βέβαια, την κύρια αρμοδιότητα για επιτήρηση της εφαρμογής του διατάγματος αποκλεισμού έχει η Αστυνομία», τόνισε η Μαρία Κυρατζή.

Ακολούθως φιλοξενήθηκε τηλεφωνικώς ο Υπεύθυνος ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλης Ιωάννου. Επιβεβαίωσε αρχικά ότι τον κύριο λόγο τήρησης του διατάγματος αποκλεισμού έχει η Αστυνομία, ωστόσο στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Το διάταγμα εκδόθηκε από το δικαστήριο προνοούσε την απομάκρυνση του υπόπτου από την οικία. Η Αστυνομία έχει δικαίωμα να δράσει αυτεπάγγελτα για να τον έλεγχο του διατάγματος. Αν δεν προκύψει κάποια καταγγελία όμως δεν χρήζει ελέγχου. Και σε αυτή την περίπτωση δεν προέκυψε όποιαδήποτε καταγγελία από τις 15/1 που εκδόθηκε το διάταγμα αποκλεισμού».

Ακολούθως ο κ. Ιωάννου προέβη σε ωμή παραδοχή ότι η Αστυνομία δεν έχει τους μηχανισμούς για να ελέγχει είτε την οικία είτε το όχημα, σε περίπτωση έκδοσης διατάγματος εναντίον προσώπου.

Καταλήγοντας είπε ότι δεν αποκλείεται ο ύποπτος να έχει εγκαταλείψει τις ελέύθερες περιοχές ενώ οι έρευνες για εντοπισμό του συνεχίζονται.

Έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα στο ΤΑΕ Πάφου, με επικεφαλής αξιωματικό, ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, ενώ υπάρχει και συνεργασία με λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης:

Ντροπή! Αυτό το λεωφορείο μεταφέρει μαθητές - Δείτε τις εικόνες