Φονικό στην Πάφο: Ψάχνουν τον δράστη και στα κατεχόμενα

Φονικό στην Πάφο: Ψάχνουν τον δράστη και στα κατεχόμενα

Στα κατεχόμενα επεκτείνει πλέον τις έρευνες της η Αστυνομία για εντοπισμό και σύλληψη του 42χρονου Hussein Farouh, που καταζητείται σε σχέση με τον φόνο της 31χρονης εν διαστάσει συζύγου του, Ghada Al Nouri, μητέρας επτά παιδιών.

Δύο μέρες μετά το ειδεχθές έγκλημα η Αστυνομία εμφανίζεται πλέον πεπεισμένη ότι ο 42χρονος έχει εγκαταλείψει τις ελεύθερες περιοχές. Για τον λόγο αυτό έχουν ήδη αρχίσει οι επαφές με τα Ηνωμένη Έθνη για αναζήτηση του υπόπτου και στα κατεχόμενα από τις αρχές του ψευδοκράτους, ενώ προς την κατεύθυνση αυτή ενεργεί και η δικοινοτική ομάδα της Αστυνομίας, που έχει συσταθεί για παρόμοιες περιπτώσεις.

Η Αστυνομία θεωρεί ότι το κενό των έξι περίπου ωρών που μεσολάβησε από την διάπραξη του εγκλήματος, στις πέντε τα χαράματα της Δευτέρας, μέχρι τον εντοπισμό του θύματος από λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας στις 11 το πρωί, έδωσε τον ζωτικό χρόνο στον δράστη να εξαφανισθεί. Η Αστυνομία εκτιμά πως στο διάστημα αυτό ο δράστης θα μπορούσε να διαφύγει από τις ελεύθερες περιοχές, χρησιμοποιώντας μη ελεγχόμενο σημείο διέλευσης, δεδομένου ότι τα στοιχεία του είναι τοποθετημένα στο stop list λόγω άλλων υποθέσεων που έχουν απασχολήσει τις αρχές.

Παράλληλα με τις προσπάθειες εντοπισμού του υπόπτου, οι αρχές συνεχίζουν και τις έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία. Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλης Ιωάννου, δήλωσε ότι από τις προκαταρκτικές εξετάσεις φαίνεται πως αιτία του φονικού ήταν η παθολογική ζήλια που είχε ο εν διαστάσει σύζυγος του θύματος προς την 31χρονη Ghada.

« Όλα τα τεκμήρια που έχει συλλέξει η Αστυνομία», τόνισε, « έχουν σταλεί ήδη στο Αρχηγείο Αστυνομίας και από εκεί στον Ινστιτούτο Γενετικής, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Από τις εν λόγω εξετάσεις αναμένεται να επιβεβαιωθεί και το αν το κουζινομάχαιρο. που εντοπίστηκε σπασμένο στον κάλαθο σκουπιδιών της κουζίνας, είναι όντως το φονικό όργανο».
Η 31χρονη, ήταν μητέρα επτά παιδιών εκ των οποίων τα δύο, ηλικίας 16 και 17 ετών, διαμένουν στη Συρία ενώ τα πέντε ηλικίας 3,4,7,11 και 12 χρόνων διέμεναν στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο.

Τα δύο μεγαλύτερα από αυτά δεν έμειναν την μέρα του φονικού στο σπίτι της μητέρας τους, αλλά είχαν μεταφερθεί στον θείο τους.
Μετά το φονικό, και τα πέντε παιδάκια μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο και βρίσκονται υπό την φροντίδα του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών και της Αστυνομίας, ενώ συνεχής είναι πλέον η επαφή τους με παιδοψυχολόγο και λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας για στήριξη τους.

Διαβάστε επίσης:

Ντροπή! Αυτό το λεωφορείο μεταφέρει μαθητές - Δείτε τις εικόνες