Σε καραντίνα ο «Ευαγγελισμός» στην Πάφο – Γιατρός θετικός στον κορωνοϊό

Σε καραντίνα ο «Ευαγγελισμός» στην Πάφο – Γιατρός θετικός στον κορωνοϊό

Σε καραντίνα μπαίνει και το μεγαλύτερο ιδιωτικό νοσηλευτήριο στην Πάφο, ο «Ευαγγελισμός», καθώς γιατρός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροροφίες, ο γιατρός είχε σχέση με επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο νοσηλευτήριο θα αποστέλλονταν ασθενείς από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Ανοίγει ξανά αύριο το «Ίασις»

Υπενθυμίζεται ότι χθες εντοπίστηκε θετικό κρούσμα και στο νοσηλευτήριο «Ίασις» και άμεσα ξεκίνησαν οι διαδικασίες απολύμανσης της κλινικής.

Σημερινή της ανακοίνωση η διεύθυνση του ιδιωτικού νοσοκομείου, αναφέρει ότι λήφθηκαν σε μηδενικό χρόνο όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας όλου του προσωπικού και των νοσηλευόμενων ασθενών.

Όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του προσωπικού έδωσαν αμέσως δείγμα για αναλύσεις και η Διεύθυνση του νοσοκομείου ανακοινώνε ότι τα αποτελέσματα είναι για όλους αρνητικά για τον ιό COVID-19. Όλοι οι χώροι του νοσοκομείου απολυμάνθηκαν σχολαστικά και λήφθηκαν λεπτομερή μέτρα για επάνοδο στην ομαλότητα.

Επιπρόσθετα, όλες οι ενέργειες έγιναν σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους του Υπουργείου Υγείας και σύμφωνα με τα ενδεδειγμένα πρωτόκολλα και το νοσοκομείο επαναλειτουργεί από αύριο με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας, πάντα υπό τους όρους του Διατάγματος του Υπουργού Υγείας της 15ης Μαρτίου 2020 που αφορά τη λειτουργία όλων των Νοσηλευτηρίων της Δημοκρατίας.

Αναστάτωση στο Νοσοκομείο Πάφου

Εν τω μεταξύ, αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στους νεφροπαθείς της Πάφου, οι οποίοι ανησυχούν από το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Τμήμα Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου της πόλης.

Αρκετοί από αυτούς, πρέπει να μεταβούν στο Νοσοκομείο και σήμερα για να κάνουν αιμοκάθαρση.

Ζητούν όπως τους δοθεί προτεραιότητα για το τεστ διάγνωσης κορωνοϊού, καθώς όπως τονίζουν βρίσκονται ανάμεσα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.