Στο αεροδρόμιο Πάφου τα ρωσικά ελικόπτερα κατάσβεσης Kamov

Στο αεροδρόμιο Πάφου τα ρωσικά ελικόπτερα κατάσβεσης Kamov

Χτες τη νύχτα προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Πάφου τα δύο ρωsικά ελικόπτερα τύπου Kamov που εκμισθώνει κάθε χρόνο η Κυπριακή Δημοκρατία ενώ σήμερα το απόγευμα αναμένονται τα ισπανικά αεροπλάνα κατάσβεσης τύπου Air traktor, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών Χαράλαμπο Αλεξάνδρου.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως είναι εδώ και περισσότερο από ένα μήνα που εργάζονται για την κάθοδο τόσο των ρώσικων ελικοπτέρων όσο και των ισπανικών αεροπλάνων λόγω και της πανδημίας του covid- 19 .

Όπως εξήγησε ο κ. Αλεξάνδρου για την κάθοδο των πτητικών μέσων κατάσβεσης , έπρεπε να ανοίξουν εναέριοι χώροι και να γίνουν διευθετήσεις με τα πληρώματα. Στόχος μας συνέχισε, είναι να διασφαλίσουμε τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού και συμμορφούμενοι όσο το δυνατόν περισσότερο με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Αλεξάνδρου ανακοίνωσε, πως κατάφεραν χτες με έγκριση του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου να αποκλίνουν μερικώς από τα πρωτόκολλα.

Πρόσθεσε δε, πως εάν τα αποτελέσματα των εξετάσεεων που έγιναν στα πληρώματα είναι αρνητικά τότε το μισό προσωπικό θα μεταβαίνει στο χώρο εργασίας που είναι το αεροδρόμιο Πάφου για τα δυο ρώσικα ελικόπτερα kamov και το αεροδρόμιο Λάρνακας για τα δύο ισπανικά αεροπλάνα Air traktοr .

Επιπρόσθετα ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών ανέφερε πως εκεί ο χώρος είναι απομονωμένος και τα πληρώματα θα εργάζονται ώστε να υπάρχει ετοιμότητα στις επιχειρήσεις για την κατάσβεση πυρκαγιών. Επεσήμανε ακόμη πως στις 19:00 τη νύχτα όταν θα ολοκληρώνεται η ετοιμότητα και η επιφυλακή, τα πληρώματα θα μεταβαίνουν πίσω στους χώρους των ξενοδοχείων της καραντίνας.

Ο κ. Αλεξάνδρου σημείωσε πως όλη αυτή η προσπάθεια και οι σχετικές διευθετήσεις έγιναν γιατί είναι πολύ σημαντικό, όπως είπε, στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, να συνδράμουν τα πτητικά μέσα ενόψει και της ανόδου της θερμοκρασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ