Τέσσερα ισραηλινά ελικόπτερα στην Πάφο -Στην ίδια αεροπορική βάση με τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη

Τέσσερα ισραηλινά ελικόπτερα στην Πάφο -Στην ίδια αεροπορική βάση με τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη

Ισραηλινές και γαλλικές δυνάμεις έχουν "στρατοπεδεύσει" τις τελευταίες ώρες στην αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο, στη σκιά των κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και των παράνομων ενεργειών του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Όπως μετέδωσε χθες το alphanews.live στις πέντε και τριάντα επτά το απόγευμα προσγειώθηκαν στην Πάφο δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου "Rafale΄" και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C 130 της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας Παρισίων-Λευκωσίας και κατόπιν συνεννόησης των Προέδρων Αναστασιάδη και Μακρόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, τα γαλλικά αεροσκάφη θα παραμείνουν στην Κύπρο για αρκετές ημέρες με σκοπό να εκτελέσουν πτήσεις και περιπολίες εντός και εκτός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Επιπλέον, στην αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" έχουν προσγειωθεί και τέσσερα ελικόπτερα της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έφτασαν στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο και μετέχουν σε ασκήσεις σε διάφορες περιοχές του νησιού σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία γαλλικών και ισραηλινών δυνάμεων στην Κύπρο θεωρείται προπαρασκευαστική μεγάλης στρατιωτικής άσκησης που θα πραγματοποιηθεί από κοινού από το Ισραήλ και την Κύπρο, αλλά και άλλες δυνάμεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.