Πάφος: Πρόστιμο σε πέντε πολίτες που δεν φορούσαν μάσκες

Πάφος: Πρόστιμο σε πέντε πολίτες που δεν φορούσαν μάσκες

Μέλη της Αστυνομίας στην Πάφο κατήγγειλαν χθες βράδυ πέντε πολίτες που ήταν σε πρακτορείο στοιχημάτων χωρίς να φέρουν προστατευτικές μάσκες.

Οι πολίτες καλούνται να καταβάλουν χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ ο κάθε ένας.

Επιπρόσθετα έχει καταγγελθεί και διαχειριστής περιπτέρου επειδή δεν εφάρμοζε όλα τα μέτρα που προβλέπονται στο σχετικό διάταγμα.
Χθες βράδυ για τον ίδιο λόγο καταγγέλθηκε επίσης ο διαχειριστής ενός ταχυφαγείου.

Στο μεταξύ σε συνολικά 764 ελέγχους υποστατικών παγκύπρια προέβη το τελευταίο 24ωρο η Αστυνομία στο πλαίσιο των ελέγχων για τήρηση των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, από τις 6 π.μ. χθες Δευτέρα μέχρι και τις 6 π.μ. σήμερα, μέλη της Δύναμης προέβησαν συνολικά σε 5 καταγγελίες υποστατικών και 23 καταγγελίες πολιτών, με την πλειοψηφία των καταγγελιών να αφορά τη μη χρήση μάσκας.

Πιο αναλυτικά, στην επαρχία Λευκωσίας διενεργήθηκαν 107 έλεγχοι και προέκυψαν 2 καταγγελίες υποστατικών και 6 πολιτών, στην επαρχία Λεμεσού έγιναν 152 έλεγχοι με 0 καταγγελίες υποστατικών και 10 καταγγελίες πολιτών, στην επαρχία Λάρνακας 136 έλεγχοι και προέκυψε 1 καταγγελία υποστατικού και 1 καταγγελία πολίτη, στην επαρχία Πάφου διενεργήθηκαν 111 έλεγχοι και έγιναν 2 καταγγελίες υποστατικών και 5 πολιτών, στην Αμμόχωστο 193 έλεγχοι από τους οποίους προέκυψε 1 καταγγελία πολίτη και καμία καταγγελία για υποστατικά και τέλος, στην περιοχή Μόρφου διενεργήθηκαν 65 έλεγχοι, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία υποστατικού ή πολίτη.