Ξυλοδαρμός Κρατούμενου: Έγινε η αρχή με το κλειστό κύκλωμα

Ξυλοδαρμός Κρατούμενου: Έγινε η αρχή με το κλειστό κύκλωμα

Με την προβολή του κλειστού κυκλώματος, του αστυνομικού σταθμού Πόλεως Χρυσοχούς, στα κελιά που σημειώθηκε ο ξυλοδαρμός πολίτη από αστυνομικούς, άρχισε η ακρόαση της υπόθεσης.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου προβλήθηκε το βίντεο από το σταθμό από τη στιγμή που ο παραπονούμενος πολίτης, στις 10 Φεβρουαρίου του 2014, μεταφέρεται στο σταθμό από μέλη της ΥΚΑΝ και προβλήθηκαν όλες οι εικόνες που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί από τη συμπλοκή του παραπονούμενου με αστυνομικούς του σταθμού.

Ο παραπονούμενος θα είναι ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας στις 14 Δεκεμβρίου που θα συνεχιστεί η υπόθεση ενώπιον του κακουργιοδικείου Πάφου στις 09:00.

Οι δύο αστυνομικοί αντιμετωπίζουν τρεις κατηγορίες για πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, για σκληρή, εξευτελιστική και απάνθρωπη μεταχείριση άλλου προσώπου και για παράνομα βαριά σωματική βλάβη.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Άγγελος Δαυίδ διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους, δηλαδή παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, το όνομά τους έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο των προσώπων που απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα, ενώ έχουν υπογράψει και χρηματική εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ ο κάθε ένας με ένα αξιόχρεο εγγυητή.

Την κατηγορούσα αρχή εκπροσωπεί ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου.

Συνήγοροι υπεράσπισης των δύο αστυνομικών είναι οι δικηγόροι Νικόλας Τσαρδελής και ο Γεώργος Γεωργίου.

Τη σύνθεση του Κακουργιοδικείου απαρτίζουν Πρόεδρος ο Άγγελος Δαυίδ, Ανώτερος Δικαστής ο Δημήτρης Κίτσιος και Επαρχιακός Δικαστής ο Κώστας Σατολιάς.