Στα... σκαριά Δικοινοτικό συνέδριο ομόσπονδης αστυνόμευσης

Στα... σκαριά Δικοινοτικό συνέδριο ομόσπονδης αστυνόμευσης

Δικοινοτικό συνέδριο με θέμα «Αστυνομεύοντας μια ομόσπονδη χώρα: προκλήσεις και οφέλη», πραγματοποιεί εντός Φεβρουαρίου η Τεχνική Επιτροπή για την Εγκληματικότητα.

Θα συμμετέχουν ξένοι εμπειρογνώμονες από Αυστραλία και ΗΠΑ.

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο Ε/κ συμπρόεδρος της Επιτροπής, Άντρος Καπαρδής, ανέφερε ότι σκοπός είναι να εμπλουτιστούν οι γνώσεις μας όσον αφορά την αστυνόμευση και τις δυσκολίες που θα αναμένουμε να έχουμε εάν και όταν υπάρξει λύση και η Κύπρος λειτουργήσει ως ομόσπονδο κράτος.

“Είναι κάτι καινούργιο για μας και ασφαλώς οι εμπειρίες τέτοιων χωρών μας είναι πολύτιμες. Και οι δύο κοινότητες έχουμε να επωφεληθούμε από τις εμπειρίες αυτών των χωρών που είναι γνωστές για τα καλά ομόσπονδα συντάγματά τους και τις ομόσπονδες αστυνομίες”.

Θα δώσει επίσης τροφή για σκέψη και προβληματισμό στο παρόν πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, συμπλήρωσε σημειώνοντας ότι “εμείς δεν θα λύσουμε το Κυπριακό, όμως θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι όταν υπάρχει θέληση, βρίσκεται τρόπος”.

Το συνέδριο εντάσσεται στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, πρόσθεσε ο κ. Καπαρδής. Μια καλή ομόσπονδη αστυνομία είναι πολύ σημαντική, ανέφερε.

Σημείωσε επίσης ότι η Τεχνική Επιτροπή διαχειρίζεται το Γραφείο Επαφής που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη και έχει διαχειριστεί πολλές υποθέσεις. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο χώρο του Γραφείου Επαφής και δεν θα είναι ανοικτό για το ευρύ κοινό, διευκρίνισε ο κ. Καπαρδής.