Κύπριος αναμεσά στους 45 πιο καταζητούμενους κακοποιούς της Ευρώπης. Δείτε ποιος είναι

Κύπριος αναμεσά στους 45 πιο καταζητούμενους κακοποιούς της Ευρώπης.  Δείτε ποιος είναι

Η Ένωση Αστυνομικών Σωμάτων της Ευρώπης (EUROPOL), ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της λίστα, με τους 45 πιο επικίνδυνους καταζητούμενους της ηπείρου μας.

Ένας από αυτούς είναι Κύπριος. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Νετζατί, ο οποίος απέδρασε στις 14 Οκτωβρίου 2007 από τις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας μαζί με ακόμη ένα κρατούμενο. 

katazitoumenos1

Στις 7 Αυγούστου 2007, ο Νετζατί είχε κριθεί ένοχος από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου για τα κακουργήματα της εκ προμελέτης δολοφονίας, απαγωγής και βιασμού της Jana Kovacova, τα οποία διέπραξε στις 7 Αυγούστου 2006 στην Αγία Νάπα.

Για τις πράξεις του αυτές, είχε καταδικαστεί σε ισόβια φυλάκιση για το φόνο και σε 9 και 5 χρόνια αντίστοιχα για τα άλλα 2 κακουργήματα. Στις 14 Οκτωβρίου 2007, κατάφερε να αποδράσει από την πτέρυγα υψίστης ασφαλείας των Κεντρικών Φυλακών. Την ίδια ημέρα εκδόθηκε εναντίον του Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος και για απόδραση από νόμιμη κράτηση, όμως μέχρι σήμερα παραμένει ελεύθερος, πιθανότατα εκτός Κύπρου.

katazitoumenos2