Ντοκιμαντέρ για ταινία που γυρίστηκε στην Κύπρο πριν την εισβολή από σκηνοθέτη του Χόλιγουντ!

Ντοκιμαντέρ για ταινία που γυρίστηκε στην Κύπρο πριν την εισβολή από σκηνοθέτη του Χόλιγουντ!

Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Πίτερ Μέντακ ετοιμάζει το ντοκιμαντέρ The Ghost of Peter Sellers (Το φάντασμα του Πίτερ Σέλερς) το οποίο αφηγείται την ταινία Ghost in the Noonday Sun, η οποία γυρίστηκε στην Κύπρο το 1973.

Η εν λόγω ταινία είναι μια πειρατική κωμωδία που λαμβάνει μέρος τον 17ο αιώνα με πρωταγωνιστές τον Πίτερ Σέλερς και τον Σπαικ Μίλιγκαν. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Κύπρο το 1973 όμως η ταινία προβλήθηκε 10 χρόνια αργότερα.

«Η ταινία μου γυρίστηκε στην Μεσόγειο πάνω σε πραγματικά πλοία και στο νησί της Κύπρου. Κάτι τέτοιο δεν το είχε επιχειρήσει κανείς και ήταν μια τρελή ιδέα» τονίζει ο σκηνοθέτης Μέντακ.

Το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζεται τώρα θα έχει ως θέμα την δημιουργία της ταινίας και τι συνέβαινε στα παρασκήνια.

Δημιουργήθηκε από τους πρωταγωνιστές της ταινίας αλλά και όλα τα μέλη που συμμετείχαν στην παραγωγή τότε.

Η εταιρεία Vegas Media Ltd είναι υπεύθυνη για την παραγωγή και η ιδέα προήλθε από τον διευθυντή Πολ Ιακώβου.

Η ταινία - ντοκιμαντέρ είναι έτοιμη περίπου στο 70%. Τα γυρίσματα στην Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο ολοκληρώθηκαν και οι τελικές σκηνές θα γυριστούν στην Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πολ Ιακώβου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι η πρώτη Κυπριακή ταινία που αναλαμβάνεται από σκηνοθέτη του Χόλιγουντ και θα κυκλοφορήσει υπό την αιγίδα του Συλλόγου σκηνοθετών της Αμερικής».

Το ντοκιμαντέρ αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2016.