Η απολυμένη καρκινοπαθής Μαρία Ηλιοφώτου απαντά: Να τολμήσουμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας!

Η απολυμένη καρκινοπαθής Μαρία Ηλιοφώτου απαντά: Να τολμήσουμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας!

Ο αγώνας για ζωή δεν είναι ντροπή, λέει η καρκινοπαθής Μαρία Ηλιοφώτου που απολύθηκε από τη δουλειά της κατά την απουσία της στο διάστημα της θεραπείας.

Η κραυγή μου μαζί με τη δική σας έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα για μένα, το σύζυγο μου και τις δυο κόρες μας, σημειώνει σε ανακοίνωση της η κ. Μαρία Ηλιοφώτου, η οποία είχε απολυθεί από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν λόγω του ότι χρειάστηκε να λείψει για κάποιο χρονικό διάστημα από την εργασία της για θεραπεία του καρκίνου που αντιμετωπίζει.

Στην ανακοίνωσή της, η κ. Ηλιοφώτου αναφέρει ότι "λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες με τις οποίες έγινε η άδικη απόλυση μου, πρωταρχικός μου στόχος δεν ήταν ούτε να επιστρέψω στην εργασία μου ούτε και να λάβω απλά κάποια αποζημίωση. Στόχος μου ήταν να ζητήσω τη βοήθειά σας ώστε η δύναμη της φωνής σας να βοηθήσει στο να είμαι ο τελευταίος ασθενής, ο οποίος θα έχανε την δουλειά του για λόγους που συνδέονται με την ασθένεια του και για να σηματοδοτήσει η περιπέτειά μου μια νέα αρχή για τα δικαιώματα των καρκινοπαθών στο χώρο εργασίας τους".

“Μετά τη δημόσια απολογία του πρώην εργοδότη μου και την καταβολή από πλευράς του της μέγιστης αποζημίωσης που προβλέπεται από τη νομοθεσία, αυτό έχει επιτευχθεί. Kαι έχει επιτευχθεί αποκλειστικά με τη δική σας βοήθεια και τη δημόσια κατακραυγή. Κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Τώρα πρέπει να απαιτήσουμε όλοι μαζί αλλαγή της νομοθεσίας προκειμένου να γίνει ακόμη πιο αποτρεπτική, ώστε στο μέλλον να είναι ακόμη δυσκολότερο να συμβούν παρόμοιο περιστατικά”, προσθέτει.

Η κ. Ηλιοφώτου ευχαριστεί θερμά "τους χιλιάδες νέους φίλους και φίλες μου οι οποίοι ένωσαν τη φωνή τους με τη δική μου, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το δικηγορικό γραφείο δρ. κ. Χρυσοστομίδης & Σια ΔΕΠΕ και ειδικότερα τον κύριο Γιάννη Καραμανώλη, δικηγόρο στο ανωτέρω δικηγορικό γραφείο, οι οποίοι μας παρείχαν αφιλοκερδώς τις απαραίτητες νομικές συμβουλές και χειρίστηκαν με ανθρωπιά και αγάπη την περιπέτειά μου".

Ευχαριστεί, επίσης θερμά την Europa Donna Κύπρου, τον ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.Φ, τη διοίκηση και το προσωπικό του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, την ογκολόγο της κυρία Γιόλα Μάρκου και την κυρία Αναστασία Παπαδοπούλου, "οι οποίοι ήταν δίπλα μου τόσο κατά την πρόσφατη περιπέτειά μου αλλά και από την πρώτη στιγμή που διαγνώστηκα με καρκίνο".

Καλεί ακόμη όλους τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, "να μην σιωπούν αλλά να αποταθούν και εκείνοι στους αρμόδιους φορείς και να ζητήσουν και αυτοί τη βοήθεια και τη συμπαράσταση της κοινωνίας".

αγώνας για ζωή δεν είναι ντροπή. Όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε και να επηρεάσουμε αυτή την προσπάθεια. Λύσεις υπάρχουν και είναι εφικτές αν αγωνιστούμε όλοι μαζί και αν τολμήσουμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας. Μπορούμε! Μπορώ!", καταλήγει.