Στη φυλακή για χρέη 40χρονος μεταμοσχευμένος που φέρει και βηματοδότη

Στη φυλακή για χρέη 40χρονος μεταμοσχευμένος που φέρει και βηματοδότη

Στη φυλακή γιατί χρωστά τη διατροφή στην πρώην σύζυγό του βρέθηκε 40χρονος με βαρύ ιατρικό ιστορικό.

Έχει κάνει μεταμόσχευση συκωτιού και τοποθέτησε βηματοδότη, ενώ υποφέρει και στα δύο άκρα. Όπως καταγγέλλει ο πατέρας του Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, ο γιος του Χριστόδουλος χρωστεί 17.500 ευρώ για διατροφές για τα τέσσερα παιδιά του, όμως αυτός παίρνει επίδομα 540 ευρώ, ενώ η δόση του ανέρχεται στα 670 ευρώ μηνιαίως. Ο Χριστόδουλος κατέληξε και πέρσι στο κελί για διατροφές, όμως ο Γενικός Εισαγγελέας τον αποφυλάκισε αφού του δόθηκαν έξι μήνες αναστολή.

Αυτός τότε αποτάθηκε στο δικαστήριο για να ζητήσει μείωση της δόσης αφού δεν τα έβγαζε πέρα, ωστόσο η Αστυνομία προχώρησε και εκτέλεσε το φυλακιστήριο. Τώρα οι δικοί του έχουν αποστείλει νέα επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα με την οποία του ζητούν να προχωρήσει στην αποφυλάκισή του για λόγους υγείας. Όπως ανέφερε στον «Φ» ο πατέρας του, ο γιος του δεν μπορεί να εργαστεί και θα πρέπει να μειωθεί η δόση, ώστε από τη μια να έχει τα μέσα να ζει και από την άλλη να πληρώνει τις υποχρεώσεις του.

Με το να βρίσκεται στη φυλακή κανένα δεν εξυπηρετεί, πρόσθεσε. Ο κ. Χριστοδούλου απευθύνει έκκληση ώστε ν’ αποφυλακιστεί ο γιος του πριν επιβαρυνθεί η υγεία του.

Πηγή: εφημερίδα "Φιλελεύθερος"