Αίσχος: Το ψευδοκράτος σε επίσημη ακαδημαϊκή έρευνα! (photo)

Αίσχος: Το ψευδοκράτος σε επίσημη ακαδημαϊκή έρευνα! (photo)

Στην Παγκόσμια Λίστα με τις μετρήσεις για τις πιο ευτυχισμένες χώρες περιλαμβάνονται δείκτες που αφορούν το ψευδοκράτος. 

Η λίστα καταρτίζεται από ερευνητές και ακαδημαϊκούς παγμόσμιου βεληνεκούς οι οποίοι συλλέγουν ετήσια στοιχεία για δείκτες που συνδέονται με την ευτυχία των πολιτών στις χώρες ανά τον κόσμο.

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται και στοιχεία που αφορούν και το ψευδοκράτος το οποίο αναφέρεται σην έρευνα ως "North Cyprus", όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

report

 

Μάλιστα η λεγόμενη "Βόρεια Κύπρος" βρίσκεται στην 62η θέση ενώ η Κύπρος κατατάσσεται στην 69η θέση με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 99η θέση σε έναν κατάλογο 157 χωρών.\

report1

Την πρώτη θέση στη λίστα καταλαμβάνει η Δανία και ακολουθούν η Ελβετία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, ο Καναδάς, η Ολλανδία, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Σουηδία.

Τις τελευταίες δέκα θέσεις καταλαμβάνουν η Μαδαγασκάρη, η Τανζανία, η Λιβερία, η Γουινέα, η Ρουάντα, το Μπενίν, το Αφγανιστάν, το Τόγκο, η Συρία και το Μπουρούντι.

Η λίστα είναι καταρτίζεται από ακαδημαϊκούς ερευνητές για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών, αν και όπως σημειώνεται στην έκδοση των αποτελεσμάτων τα Ηνωμένα Έθνη δεν υιοθετούν απαραιτήτως το σύνολο των αποτελεσμάτων που δημοσιεύονται στο World Happiness Report.