Στα κορυφαία του κόσμου το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Στα κορυφαία του κόσμου το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Θέση μεταξύ των μεγαλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου καταλαμβάνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, σύμφωνα με την ετήσια αξιολόγηση του οργανισμού QS.

Η έκθεση αξιολόγησης που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα TopUniversities.com παρουσιάζει τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια ανά 42 τομείς σπουδών. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκεται μεταξύ των θέσεων 151-200 για τα κορυφαία πανεπιστήμια στο τομέα των σπουδών Εκπαίδευσης.

Στο συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών μάλιστα, το Πανεπιστήμιο Κύπρου ισοβαθμεί με το Πανεπιστήμιο Tsinghua της Κίνας που καταλαμβάνει την 25η θέση στη γενική κατάταξη του QS, το Πανεπιστήμιο Leicester της Βρετανίας και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ.

Την πρώτη θέση στις σπουδές Εκπαίδευσης καταλαμβάνει το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του University College London, ακολουθούμενο από το Πανεπιστήμιο του Harvard.

Η διάκριση για το κυπριακό πανεπιστήμιο σημαίνει ότι η Κύπρος περιλαμβάνεται μεταξύ των συνολικά 60 χωρών που εκπροσωπούνται στις κατατάξεις του QS με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που παρέχουν παγκοσμίου επιπέδου ποιότητα σπουδών.

Η αξιολόγηση βασίστηκε στις γνώμες 76.798 ακαδημαϊκών και 44.426 εργοδοτών από όλο τον κόσμο, καθώς και στην ανάλυση 28,5 εκατομμυρίων ακαδημαϊκών ερευνών και 113 εκατομμυρίων παραπομπών από τη βιβλιογραφία.

Τα κορυφαία πανεπιστήμια γενικώς εξακολουθούν να είναι το Harvard και το MIT στη Μασαχουσέτη, που κατέχουν την πρωτιά σε συνολικά 24 τομείς σπουδών.