Νέο περιστατικό με μετανάστες στη Λευκωσία – Πέρασαν την νεκρή ζώνη και τραυμάτισαν αστυνομικό

Νέο περιστατικό με μετανάστες στη Λευκωσία – Πέρασαν την νεκρή ζώνη και τραυμάτισαν αστυνομικό

Γύρω στις 8.30μ.μ. χθες, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης της ΥΑΜ Λευκωσίας και της ΥΑΜ Αρχηγείου, για πάταξη της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο να εξέρχεται της νεκρής ζώνης και να εισέρχεται στις ελεύθερες περιοχές, στην επαρχία Λευκωσίας.

Τα μέλη της Αστυνομίας, έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο, ωστόσο αυτός ανέπτυξε ταχύτητα, κινήθηκε με το αυτοκίνητό του, εναντίον των αστυνομικών και κατάφερε να διαφύγει. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποφύγουν το κτύπημα, τραυματίστηκε γυναίκα αστυφύλακας.

Αστυνομικό όχημα ακολούθησε το εν λόγω αυτοκίνητο και λίγα λεπτά μετά, εντοπίστηκε σταθμευμένο, σε ανοιχτό χώρο, σε χωριό της περιοχής. Κοντά στο αυτοκίνητο, εντοπίστηκε ένας 22χρονος, ο οποίος φέρεται να επέβαινε ως συνοδηγός στο εν λόγω όχημα. Στην περιοχή, εντοπίστηκαν άλλα τρία πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι, τα οποία φέρονται να επέβαιναν του εν λόγω αυτοκινήτου.

Εναντίον του 22χρονου, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Αναφορικά με τον τραυματισμό της αστυνομικού, αυτή μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει θλαστικά τραύματα στην έσω στοματική κοιλότητα και στο πηγούνι, κάκωση γονάτων και σιαγώνας και διάστρεμμα αριστερού άνω άκρου.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Περιστερώνας διερευνά την υπόθεση.