Τα κυκλώματα με τις οικιακές βοηθούς κάνουν ό,τι θέλουν

Τα κυκλώματα με τις οικιακές βοηθούς κάνουν ό,τι θέλουν

Αλαλούμ παρατηρείται στα αεροδρόμια με τις κάρτες επιβίβασης επιβατών.

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε, ότι ένας επιβάτης μπορεί να εκδώσει όσες κάρτες επιβίβασης θέλει, και το χειρότερο: να εκδώσει μια κάρτα με διαφορετική αεροπορική εταιρεία και να ταξιδέψει με άλλη εταιρεία χρησιμοποιώντας άλλη κάρτα επιβίβασης. Αυτό συνέβη πρόσφατα κατά την αναχώρηση Φιλιππινέζας οικιακής βοηθού η οποία είχε εισιτήριο από τον εργοδότη της για να επιστρέψει στην πατρίδα της, έκανε τις σχετικές διεργασίες, εξασφάλισε κάρτα επιβίβασης και στη συνέχεια αντί για Φιλιππίνες αναχώρησε με άλλη εταιρεία για τον Λίβανο.

Στο σημείο αυτό υπεισέρχεται ο ρόλος των διαφόρων κυκλωμάτων, κάποιο από τα οποία βοήθησε την αλλοδαπή να εξασφαλίσει βίζα για τον Λίβανο, που τη συμβούλεψαν τι να κάνει όταν πάει στο αεροδρόμιο και να φύγει κανονικά, αφήνοντας την εντύπωση στους εργοδότες της ότι επέστρεψε στην πατρίδα της.

Αυτό, όπως δηλώθηκε στον «Φ» από εκπρόσωπο αεροπορικής εταιρείας στη Λάρνακα, συμβαίνει τακτικά και πρόσφατα με τον ίδιο τρόπο άτομο ταξίδεψε με το διαβατήριο και τηνκάρτα επιβίβασης άλλου προσώπου.

Πηγή: Φιλελεύθερος