Κύπριοι που κάηκαν τα σπίτια τους στον Καναδά μιλούν αποκλειστικά στο Newsbomb (audio)

Κύπριοι που κάηκαν τα σπίτια τους στον Καναδά μιλούν αποκλειστικά στο Newsbomb (audio)

Για τις τραγικές στιγμές τις οποίες βίωσαν και τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν ακόμα, μίλησε αποκλειστικά στο Newsbomb.com.cy, ο Γιώργος Κυριακούλης, μετανάστης στον Καναδά μαζί με τη γυναίκα του.

Ο Γιώργος Κυριακούλης μιλώντας αποκλειστικά στο Newsbomb.com.cy, περιέγραψε τις δύσκολες ώρες που βιώνουν οι συμπατριώτες μας και όχι μόνο στον Καναδά, στις περιοχές που επηρεάστηκαν από την τεράστια πυρκαγιά.

Θυμηθείτε επίσης σχετικά: Κάηκαν τα σπίτια Κυπρίων στον Καναδά - «Πρόσφυγες και στην ξενιτιά» (photos)

Όπως είπε ο κ. Κυριακούλης, αρχικά υπήρξε παραπληροφόρηση που που προέτρεπε τους κατοίκους της περιοχής που διέμεναν, να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς δεν συνέτρεχε λόγος ανησυχίας.

Ωστόσο μέρα με τη μέρα, όπως αναφέρει ο Γιώργος Κυριακούλης, οι πυκνοί καπνοί και η πυρκαγιά έφταναν στα σπίτια τους, μέχρι που αντιλήφθηκαν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να τα εγκαταλείψουν.

Στην περιοχή όπως δήλωσε ο κ. Κυριακούλης διέμεναν και άλλοι Κύπριοι που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται ολοκληρωτικά από την πύρινη λαίλαπα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, είπε ο συμπατριώτης μας, αυτή τη στιγμή είναι η αβεβαιότητα του αύριο, καθώς δεν γνωρίζουν αν θα χρειαστεί να επαναπατριστούν στην Κύπρο ή θα μετεγκατασταθούν σε κάποια άλλη περιοχή του Καναδά, για μια νέα αρχή.

Πάντως, ο Γιώργος Κυριακούλης δήλωσε ότι επικοινώνησαν μαζί τους από το προξενείο της Κύπρου στον Καναδά, ενώ μίλησε με κολακευτικά σχόλια για την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν απλοί άνθρωποι.

Όλες οι λεπτομέρειες και αυτούσια η δήλωση του συμπατριώτη μας, στο βίντεο που ακολουθεί:

Video 1

Κύπριος Καναδάς