Ανατριχιαστική η περιγραφή του φόνου Άντη Χατζηκωστή: «Εκατέβηκε ο Γληόρης με το όπλο τζαι…»

Ανατριχιαστική η περιγραφή του φόνου Άντη Χατζηκωστή: «Εκατέβηκε ο Γληόρης με το όπλο τζαι…»

Με την ομόφωνη απόφαση του τριμελούς Εφετείου έπεσε χθες, τελεσίδικα, η αυλαία ίσως της πλέον πολυσυζητημένης ποινικής υπόθεσης. Το Ανώτατο Δικαστήριο, με απόφαση έκτασης 54 σελίδων, απέρριψε όλους τους λόγους έφεσης επικυρώνοντας την καταδικαστική απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η οποία είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή ποινής ισόβιας φυλάκισης στους καταδικασθέντες Έλενα Σκορδέλλη, Τάσο Κρασοπούλη, Ανδρέα Γρηγορίου και Γρηγόρη Ξενοφώντος.

Η αίθουσα του Εφετείου ήταν κατάμεστη. Ανάμεσα στα άτομα που παρευρέθηκαν ήταν οι γονείς του δολοφονηθέντος από τη μια και από την άλλη μέλη των οικογενειών των τεσσάρων ισοβιτών.

Κατά την εξέταση του ζητήματος της αξιολόγησης της μαρτυρίας του Φάνου Χατζηγεωργίου, το Εφετείο παρέθεσε σημαντικά σημεία της κατάθεσής του η οποία οδήγησε στην εξιχνίαση του ειδεχθούς εγκλήματος. Ανάμεσά τους και η περιγραφή του φόνου, της τελευταίας πράξης ενός ειδεχθούς εγκλήματος.

Αναλυτικά η περιγραφή του:

«Γύρω στις οκτώ την νύχτα εφύαμεν που το διαμέρισμα μου με την μοτόρα του Αντρέα του Κασάπη. Λίγα λεπτά μετά τις οκτώ την νύχτα επεράσαμε που τον σταθμό ΣΙΓΜΑ τζαι είδαμεν τζαι οι θκυο ότι το Smart που οδήγαν ο μακαρίτης ο Άντης ήταν παρκαρισμένο τζιαμέ στον σταθμό. Εσυνεχίσαμε την πορεία μας τζαι επαρκάραμεν την μοτόρα στο σημείο που σας εξήγησα προηγουμένως. Εκατέβηκε ο Γληόρης με το όπλο τζαι επήεν που τον πεζόδρομο κοντά στο σπίτι του μακαρίτη του Άντη. Μετά που είκοσι με εικοσιπέντε λεπτά περίπου με το που άκουσα την πρώτη σιηπεθκιά, εκινήθηκα προς τον άσφαλτο με την μοτόρα τζαι μετά που ένα-θκυο δευτερόλεπτα άκουσα τζαι την δεύτερη σιηπεθκιά. Μετά που λίγα δευτερόλεπτα ήρθε τζαι ο Γληόρης, έκατσε πάνω στη μοτόρα τζαι εγώ έδωκα του το κράνος τζαι εφύαμεν ολόισια προς το ταξί το Φιλλάνδια».

Πηγή: Εφημερίδα Πολίτης