Στο ψυχιατρείο της Αθαλάσσας ο 21χρονος που αναστάτωσε το αεροδρόμιο Λάρνακας την Κυριακή

Στο ψυχιατρείο της Αθαλάσσας ο 21χρονος που αναστάτωσε το αεροδρόμιο Λάρνακας την Κυριακή

Δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες απογείωσης της χτεσινής απογευματινής πτήσης της AEGEAN για το Λονδίνο και το αεροσκάφος έμεινε τελικά καθηλωμένο στο έδαφος.

Αιτία στάθηκε ένα σημείωμα που έγραψε στην αγγλική ένας 21χρονος Βρετανός επιβάτης πακιστανικής καταγωγής μόλις άρχισε το αεροσκάφος να τροχοδρομεί προς τον δίαυλο για την απογείωση.

Το σημείωμα που έγραφε «αν θα πεθάνω θα πεθάνω αργά» έγινε αντιληπτό από τους αεροσυνοδούς οι οποίοι και το γνωστοποίησαν στον κυβερνήτη του αεροσκάφους.

Ο κυβερνήτης αποφασίζοντας την ακύρωση της πτήσης ειδοποίησε τις αρχές. Μετά την αποβίβαση επιβατών και πληρώματος η Αστυνομία άρχισε έρευνες στο αεροπλάνο για τον εντοπισμό τυχόν εκρηκτικών χωρίς να προκύψει οτιδήποτε το ύποπτο.

Οι επιβάτες αναχώρησαν αργότερα για το Λονδίνο με άλλο αεροσκάφος της εταιρείας.

Ο 21χρονος συνελήφθη και μετά από σύντομη ανάκριση κρίθηκε ότι είχε ανάγκη ψυχιατρικής εξέτασης και για τον σκοπό αυτό εξασφαλίστηκε διάταγμα Δικαστηρίου. Εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο και κρίθηκε ότι χρήζει ψυχιατρικής νοσηλείας γι’ αυτό και θα μεταφερθεί στα ψυχιατρικά ιδρύματα Αθαλάσσας.