Επικίνδυνο προϊόν στην Κύπρο – Αν το έχετε στην κουζίνα σας πρέπει να το ΠΕΤΑΞΕΤΕ! (photo)

Επικίνδυνο προϊόν στην Κύπρο – Αν το έχετε στην κουζίνα σας πρέπει να το ΠΕΤΑΞΕΤΕ! (photo)

Δείτε ποιο είναι το επικίνδυνο προϊόν στην κυπριακή αγορά

Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, στα πλαίσιο της διεξαγωγής των επίσημων ελέγχων στην αγορά, έχουν προβεί σε δειγματοληψία του πιο κάτω προϊόντος, το οποίο μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, έχει διαπιστωθεί ότι δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για υλικά και αντικείμενα που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα όσον αφορά στην απελευθερούμενη ποσότητα (μετανάστευση) μολύβδου και καδμίου, καθιστώντας τα ως μη ασφαλή.

Είδος: μικρό γυάλινο ποτήρι (1 συσκευασία * 6 ποτήρια)
(ακολουθούν φωτογραφίες για εύκολη αναγνώριση)
Εμπορική επωνυμία: LAS VEGAS
Γραμμικός κωδικός/Barcode: 6 990000012551 και 7554154096738
Χώρα προέλευσης: Κίνα
Εισαγωγέας: JACKMAN TRADING CO LTD

potiria

 

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που διακινεί το εμπλεκόμενο προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση.

Επειδή, όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα του συγκεκριμένου προϊόντος να βρίσκεται ήδη στην κατοχή των καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν να το χρησιμοποιούν και το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το έχουν προμηθευτεί.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας θα συνεχίσουν τους ελέγχους και τις δειγματοληψίες τροφίμων, υλικών και αντικειμένων που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.