Αποδεκατισμένο το Πυροσβεστικό Σώμα Κύπρου σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε -Οι αριθμοί μιλούν

Αποδεκατισμένο το Πυροσβεστικό Σώμα Κύπρου σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε -Οι αριθμοί μιλούν

Στις πλείστες Ευρωπαϊκές χώρες οι πυροσβέστες χωρίζονται σε μόνιμους, σε συμβασιούχους, σε στρατιώτες πυροσβέστες αλλά και στους εγγεγραμμένους εθελοντές. Παρότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια μείωση του έμμισθου δυναμικού εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, το μόνιμο προσωπικό –αναλογικά-είναι περισσότερο από αυτό που διαθέτει η Κυπριακή Δημοκρατία. Δείτε τους αριθμούς.

Η Επαρχία Λευκωσίας καλύπτεται με τέσσερις πυροσβεστικούς Σταθμούς πόλεως και τέσσερις Πυροσβεστικούς Σταθμούς Υπαίθρου οι οποίοι επανδρώνονται με 160 μόνιμους πυροσβέστες και 50 έκτακτους.

Στην Λεμεσό λειτουργούν τρεις Πυροσβεστικοί Σταθμοί εντός της πόλης και τέσσερις Σταθμοί Υπαίθρου οι οποίοι επανδρώνονται με 118 μόνιμους πυροσβέστες και 40 έκτακτους Πυροσβέστες

Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου λειτουργεί ένας μόνιμος Πυροσβεστικός Σταθμός και ένας Πυροσβεστικός Σταθμός Υπαίθρου που επανδρώνεται με 50 μόνιμους και 6 έκτακτους πυροσβέστες. Ενώ στις Επαρχίες Λάρνακας και Πάφου το μόνιμο προσωπικό μαζί δεν ξεπερνά τους 80 πυροσβέστες.

Εν αντιθέσει με τις άλλες χώρες της Ε.Ε οι εθελοντές πυροσβέστες δεν είναι εγγεγραμμένοι, ενώ το Τμήμα Δασών είναι αποδεκατισμένο. Μία στις τέσσερις θέσεις παραμένει κενή και το Δασικό Κολλέγιο έχει κλείσει. Αποδεκατισμένη είναι επίσης και η Ε.Μ.Α.Κ.

Δείτε την ενδεικτική φωτογραφία

pirosve