Όταν ήρωες Κύπριοι αστυνομικοί σώζουν παιδιά - Από το φόνο Αγίας Νάπας μέχρι την Ορόκλινη...

Όταν ήρωες Κύπριοι αστυνομικοί σώζουν παιδιά - Από το φόνο Αγίας Νάπας μέχρι την Ορόκλινη...

Η Αστυνομία έχει βρεθεί αρκετές φορές στο μάτι του κυκλώνα για διάφορους χειρισμούς. Ωστόσο τα καλά πρέπει να λέγονται και ανάμεσα σε αυτά είναι όταν μέλη του Σώματος έσωζαν παιδιά.

Με αφορμή το τετραπλό φονικό που διενεργήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Αγία Νάπα και τη σωτήρια επέμβαση μέλους της ΜΜΑΔ για παιδιά θυμάτων, των οποίων η δολοφονία έγινε μπροστά στα μάτια τους.

Διαβάστε επίσης σχετικά: Φόνος Αγία Νάπα: Σώθηκαν από θαύμα μικρά παιδιά – Νεκροί οι γονείς τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός της ΜΜΑΔ το βράδυ της Πέμπτης στο τετραπλό φονικό, ο οποίος βρισκόταν στη σκηνή την ώρα του στυγερού εγκλήματος, ήταν κουμπάρος με τον Φάνο Καλοψιδιώτη, πρόλαβε να αντιδράσει αστραπιαία μπαίνοντας μπροστά από τα δύο παιδιά ηλικίας 13 και 14 ετών τα οποία έκρυψε κάτω από το τραπέζι, δεχόμενος ο ίδιος τις σφαίρες, στους πνεύμονες και στο σπόνδυλο.

Με αφορμή το χθεσινοβραδινό περιστατικό θυμηθήκαμε τη σωτήρια επέμβαση μέλους της ΜΜΑΔ, στην αιματηρή ομηρία της Ορόκλινης.

Τότε, 41χρονος Αιγύπτιος «έπεσε» νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών οι οποίοι πρόλαβαν στο παρά πέντε να σώσουν το 16μηνο γιο του, που απειλούσε να σκοτώσει με μαχαίρι.

Και σε αυτή την περίπτωση μέλος της ΜΜΑΔ με αυτοθυσία έσωσε το μικρό, που όμως είδε επίσης όπως και χθες βράδυ, τον πατέρα του να πέφτει νεκρός μπροστά στα ίδια του τα μάτια.