Φόνος Αγία Νάπα: Δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετείχε σε πιστολίδι ο καταζητούμενος

Φόνος Αγία Νάπα: Δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετείχε σε πιστολίδι ο καταζητούμενος

Η Αστυνομία Κύπρου εξασφάλισε ένταλμα σύλληψης για τον Αλβανό φερόμενο ως δράστη του φονικού στην Αγία Νάπα, Άλεξ Μπουρέλι.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από Ελληνικά μέσα, ο Αλβανός φερόμενος ως δράστης είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις ελληνικές αρχές.

Σε αστυνομική καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Κερατσίνι, το 2013, είχε συμμετάσχει ο 48χρονος Aleks Burelli, καταζητούμενος για το αιματοκύλισμα στην Αγία Νάπα Κύπρου.

Ο Burelli, ως θύτης ή θύμα υπόθεσης απάτης με αγορά χρυσών λιρών, είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς σε δρόμους του Κερατσινίου και δεν σταμάτησε σε σήμα τους για έλεγχο. Ακολούθησε φρενήρη καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας, ο 48χρονος φαίνεται να πυροβόλησε, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη μαζί με έναν Έλληνα, όταν το όχημα ανατράπηκε εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας που είχε αναπτύξει. Προφυλακίστηκε για 12 μήνες. Αρχικά η κατηγορία σε βάρος του ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών, σε βαθμό κακουργήματος ωστόσο αργότερα η κατηγορία μετατράπηκε σε πλημμέλημα για άσκοπους πυροβολισμούς.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε απασχολήσει τις ελληνικές διωκτικές αρχές. Το 2006 είχε συλληφθεί για κατοχή ενός κιλού κοκαΐνης και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλάκισης. Έμεινε έγκλειστος για τρία χρόνια έως ότου αποφυλακίστηκε το 2009. Ο καταζητούμενος φαίνεται να είχε μεγαλώσει στη χώρα μας και φοιτούσε στο 5ο Γυμνάσιο Κερατσινίου. Οι κυπριακές αρχές δημοσιοποίησαν την φωτογραφία του με σκοπό την παροχή πληροφοριών για την διευκόλυνση των ανακρίσεων, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να βοηθήσουν στον εντοπισμό του.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν τις έρευνες διαπίστωσαν ότι ο 41χρονος δράστης που έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο τραπέζι του επιχειρηματία, είχε περάσει στην Κύπρο, από τα κατεχόμενα πριν από έναν μήνα περίπου, μαζί με τον 48χρονο Aleks BURRELI. Αυτό και μόνο το γεγονός τον κατέστησε από την πρώτη στιγμή ύποπτο. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 48χρονος ήταν αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο είχαν προσεγγίσει οι δράστες στην Αγία Νάπα, και βρέθηκε καμένο μετά την επίθεση. Εικάζουν πως αυτός απομάκρυνε από το σημείο των δολοφονιών έναν ακόμη συνεργό που είχε τραυματιστεί από την ανταλλαγή των πυροβολισμών.

Για τις αναζητήσεις του Aleks BURRELI έχουν ενημερωθεί και οι ελληνικές αρχές για την περίπτωση που ο καταζητούμενος καταφέρει να φθάσει στην Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται να κληθούν να καταθέσουν συγγενικά του πρόσωπα που βρίσκονται στο Κερατσίνι, προκειμένου να δώσουν πληροφορίες για τις διασυνδέσεις και επαφές του 48χρονου, όπως και για το που μπορεί να βρίσκεται.