Παγκύπριες Εξετάσεις: Αυτοί είναι οι τρεις πρώτοι - Όλοι από Λεμεσό (photos)

Παγκύπριες Εξετάσεις: Αυτοί είναι οι τρεις πρώτοι - Όλοι από Λεμεσό (photos)

Μεθοδικότητα, οργάνωση και συστηματική εργασία είναι τα μυστικά της επιτυχίας, δηλώνουν οι τρεις πρωτεύσαντες των Παγκύπριων Εξετάσεων, οι οποίοι προέρχονται από τη Λεμεσό.

Με το απόλυτο 20, ο Δημήτρης Χριστοδούλου, μαθητής του Λυκείου Αγ.Φυλάξεως, είναι ο πρώτος των πρώτων και όπως δήλωσε στα ΜΜΕ, "οι κόποι όλων αυτών των χρόνων ανταμείφθηκαν".

mathitis1

Απέδωσε αυτήν του την επιτυχία στην οργάνωση και τη συστηματική μελέτη, η οποία - σημειώνει - πρέπει να είναι συνεχής και "όχι μόνο την τελευταία στιγμή". Επίσης σημαντικό, πρόσθεσε, είναι να αποβάλεις το άγχος και ειδικά την ώρα της εξέτασης.

Ο Δημήτρης, ο οποίος εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστημίου Κύπρου δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα παραμείνει στην Κύπρο ή αν θα επιλέξει κάποιο Πανεπιστήμιο στην Αγγλία, ενώ ήδη άρχισε να προετοιμάζεται για την κατάταξη του στην Εθνική Φρουρά, στις 6 Ιουλίου.

Πάντως δηλώνει πως, αν και ανέμενε καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις, δεν περίμενε την πρωτιά.

Περιμέναμε ότι θα ήταν μέσα στους πρώτους, δήλωσε εξάλλου η μητέρα του, Χριστίνα Χριστοδούλου, γιατί όπως είπε, "έχει τις ικανότητες και ήταν πολύ μεθοδικός στη μελέτη του".

"Τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων είναι πολύ σημαντικά αλλά πολύ σημαντικό είναι και στις μετέπειτα σπουδές τους να είναι ικανοποιημένοι και να βρίσκουν αισιόδοξο και αληθινό νόημα στη ζωή τους", συμπλήρωσε.

Δεύτερος των Παγκύπριων εξετάσεων, με βαθμό πρόσβασης 19,90345, είναι ο Στέλιος Στυλιανού, μαθητής του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο οποίος εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Αυτή την περίοδο ο Στέλιος βρίσκεται στον Αγρό,, όπου προετοιμάζεται με την ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 57η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 μέχρι τις 16 Ιουλίου, στο Χονγκ Κογκ.

Τρίτη με βαθμό πρόσβασης 19,83082 είναι η Δέσποινα Χατζηκωσταντή, μαθήτρια του Λυκείου Αγ.Φυλάξεως, η οποία δηλώνει περήφανη αν και δεν περίμενε να βρίσκεται ανάμεσα στους πρώτους τρεις.

mathitis2

"Είχα υποψίες ότι τα πήγα καλά αλλά δεν ήμουν σίγουρη για τέτοιο σπουδαίο αποτέλεσμα", ανέφερε και ευχαρίστησε τους γονείς, τους καθηγητές και τους φίλους της που τη στήριξαν να πετύχει τους στόχους της.

Η Δέσποινα, που εξασφάλισε θέση στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, δεν έχει ακόμη αποφασίσει, όπως λέει, αν θα παραμείνει στην Κύπρο ή αν θα σπουδάσει στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά στο μυστικό της επιτυχίας, είπε πως αυτό ήταν "η σκληρή δουλειά, η βοήθεια των καθηγητών μας και η βοήθεια του Θεού, πάνω από όλα". "Ελάχιστος ήταν ο ελεύθερος χρόνος φέτος, κουραστήκαμε όλοι μας αρκετά, ξενυχτούσαμε συχνά, αλλά οι κόποι μας απέδωσαν καρπούς", συμπλήρωσε.

Χαρά και περηφάνια εξέφρασε η μητέρα της, Χρυστάλλα Χατζηκωσταντή, η οποία είπε πως "επειδή ξέραμε τις δυνάμεις της Δέσποινας, από χρόνια βλέπουμε την πορεία της, ναι, είχαμε την υποψία ότι μπορούσε να βρίσκεται σε έτσι ψηλή θέση".

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Δέσποινα πέτυχε τους στόχους της, ξέρουμε ότι κουράστηκε πολύ, όπως και όλοι οι φίλοι της και συμμαθητές της" συμπλήρωσε.