Τρέχουν σαν «τρελοί» οι Κύπριοι – Ασύλληπτος αριθμός καταγγελιών για υπερβολική ταχύτητα!

Τρέχουν σαν «τρελοί» οι Κύπριοι – Ασύλληπτος αριθμός καταγγελιών για υπερβολική ταχύτητα!

Στο πλαίσιο πρόληψης και πάταξης της εγκληματικότητας, μείωσης των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, που αποτελεί προτεραιότητα για την Αστυνομία, συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια του μήνα Ιουνίου 2016, οι παγκύπριες και συντονισμένες εκστρατείες και επιχειρήσεις της Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια του πιο πάνω χρονικού διαστήματος, ελέχθησαν συνολικά 4,068 οχήματα και 6,096 πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτά.

Εξάλλου, διενεργήθηκαν τροχονομικοί έλεγχοι σε όλες τις επαρχίες, κατά τους οποίους προέκυψαν 8,197 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα. Καταγγέλθηκαν επίσης 6,636 οδηγοί για υπερβολική ταχύτητα.

Επίσης, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 4,174 νυκτερινά κέντρα, κατά τη διάρκεια των οποίων έγιναν 1,656 καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής νόμο.

Όσον αφορά τον Περί Προστασίας της Υγείας Νόμο (κάπνισμα σε κλειστούς χώρους) έγιναν 380 καταγγελίες).

Εξάλλου, στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου που αφορά τα ιδιωτικά γραφεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ελέγχθηκαν 235 ιδιωτικοί φρουροί ασφαλείας, ενώ καταγγέλθηκαν 12 από αυτούς.

Επίσης, έγιναν 7,081 έλεγχοι αλκοόλης και προέκυψαν 631 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Παράλληλα, εκδόθηκε αριθμός γραπτών παρατηρήσεων και γραπτών προειδοποιήσεων σε οδηγούς για διάφορα τροχαία αδικήματα, ενώ σε διάφορες περιπτώσεις παρασχέθηκε οδική βοήθεια σε οδηγούς από μέλη της Τροχαίας.

Οι συντονισμένες και στοχευμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, συνεχίζονται σε μία προσπάθεια να προληφθεί και να παταχθεί κάθε μορφή παρανομίας.