Άλλη μια διάκριση για τους μαθητές της Κύπρου που συγκίνησαν χιλιάδες κόσμου (photos)

Άλλη μια διάκριση για τους μαθητές της Κύπρου που συγκίνησαν χιλιάδες κόσμου (photos)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Άλλη μια διάκριση κατέκτησαν οι μαθητές της Κύπρου, οι οποίοι με το έργο «Μετανάστες» συγκίνησαν ολόκληρη την Ευρώπη.

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη θα απονείμει η αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Λύκειο Κολοσσίου για το πολυβραβευμένο γλυπτό που έχει ως θέμα τη μεταναστευτική τραγωδία στη Μεσόγειο.

Η αντιπροσωπεία από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο μαζί με τον επικεφαλής του γραφείου, κ. Αντρέα Κεττή, επισκέφθηκαν το Λύκειο Κολοσσίου όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το γλυπτό «Μετανάστες» το οποίο παρουσιάζει με έναν αλλιώτικο τρόπο μέσω της τέχνης τον αγώνα των προσφύγων.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμού της τελετής βράβευσης για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2016, το οποίο θα απονεμηθεί στο Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου στις 29 Σεπτεμβρίου και στον Τ/κ εκπαιδευτικό Şener Elcil στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το εργό «Immigrants» κατάφερε να φτάσει μέχρι το Λονδίνο και την Saatchi Gallery. Και κατάφερε να συγκινήσει όσους το είδαν. Μάλιστα χάρισε στους μαθητές και τη δασκάλα τους το πρώτο βραβείο, «2016 Saatchi Gallery/ Deutsche Bank Art Prize».

Το έργο των Κυπρίων μαθητών κατάφερε να συγκινήσει χιλιάδες κόσμου όπου και αν βρέθηκε.

Οι ανθρώπινες φιγούρες φτιάχτηκαν από πολυομεθάνη και γυψόγαζες, ενώ η βάρκα ανήκε στο κοινοτικό συμβούλιο και θα πήγαινε για πέταγμα.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και ελπίζουμε αυτό το έργο να αφυπνίσει τους υπεύθυνους και να μπει ένα τέλος στην τραγωδία αυτή που συμβαίνει καθημερινά στη Μεσόγειο με εκατοντάδες πρόσφυγες να χάνουν τη ζωή τους, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για αυτούς και τα παιδιά τους!

Πηγή: Euronews