Μπήκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με βαθμό 0,4 στα Ελληνικά

Μπήκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με βαθμό 0,4 στα Ελληνικά

Πριν από μια δεκαετία, θα φάνταζε ως ανέκδοτο η εισδοχή μαθητή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με βαθμολογία κάτω από μισή μονάδα. Σήμερα όμως, αποτελεί πραγματικότητα που, αν μη τι άλλο, προκαλεί αμηχανία τόσο στους καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης, όσο και στους πανεπιστημιακούς δασκάλους.

Αρκεί μια απλή διερεύνηση των αποτελεσμάτων των Παγκυπρίων Εξετάσεων, για να διαπιστώσει κανείς ότι φέτος επιτεύχθηκε το «ακατόρθωτο»: Ένας από τους υποψήφιους πέτυχε θέση στο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα του τόπου με βαθμό κάτω από 1 (0,40 από τα 20) στα Νέα Ελληνικά.

Βαθμολογία η οποία πιθανόν να αποτελεί το αρνητικότερο ρεκόρ στην ιστορία του Πανεπιστημίου Κύπρου, αν αναλογιστούμε ότι μέχρι τώρα η χειρότερη ήταν το 1,35 που έλαβε υποψήφιος το 2014, εξασφαλίζοντας πρόσβαση στη Φιλοσοφική.

Αποταθήκαμε σε φιλολόγους που διόρθωσαν γραπτά των Νέων Ελληνικών για να μας εξηγήσουν πώς προκύπτει βαθμός μόλις μερικά δέκατα πάνω από το μηδέν. Δύο εκδοχές, είτε έγραψε μια λέξη στις λεξιλογικές ασκήσεις που μάλλον θα ήταν και ανορθόγραφη, είτε έγραψε μια πρόταση στη λογοτεχνία και ο βαθμολογητής τού έδωσε κάτι, για να μην πάρει απόλυτο μηδενικό.

Πηγή: Φιλελεύθερος