Φονικό Αγία Νάπα: «Ήρθαν να κάνουν μια πράξη»- Δεν κατάλαβε ότι πρόκειται για φόνο η 30χρονη

Φονικό Αγία Νάπα: «Ήρθαν να κάνουν μια πράξη»- Δεν κατάλαβε ότι πρόκειται για φόνο η 30χρονη

Μόνο την επομένη του φονικού η 30χρονη που φιλοξένησε τους δύο αλλοδαπούς κατάλαβε ποια ήταν η «πράξη», όταν ο σύντροφός της της είπε ότι είναι ο οδηγός.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανανέωσε για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης εναντίον άνδρα 32 χρόνων και γυναίκας 30 χρόνων, από τη Λευκωσία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας στην υπόθεση του φονικού της Αγίας Νάπας.

Η συνεργασία τους με τους δράστες αφορά το διάστημα 19 -27 Ιουνίου και είναι ύποπτοι για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου, παράνομη κατοχής και μεταφορά πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών, κατοχή, μεταφορά και χρήση εκρηκτικών υλών, κλοπή, εμπρησμό και συνέργια μετά τη διάπραξη.

Την περασμένη Πέμπτη, η 30χρονη προέβη σε θεληματική κατάθεση και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο 32χρονος αρχές Μαΐου της πήγε στο διαμέρισμα που είχε προς ενοικίαση δύο άγνωστους αλλοδαπούς για να μείνουν λίγες μέρες, της ζήτησε να τους παίρνει καθημερινά φαγητό, ενώ της ζήτησε και του έδωσε καθαριστικά όπλου που προμηθεύτηκε από συγγενικό της άτομο.

Η φιλοξενία

Σύμφωνα με την κατάθεση της 30χρονης, όταν ζήτησε επίμονα να μάθει γιατί ο 32χρονος άρχισε να συμπεριφέρεται παράξενα, της απάντησε πως οι δύο αλλοδαποί «ήρθαν για να κάνουν μια πράξη», χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η 30χρονη ανέφερε ακόμα στην Αστυνομία ότι την επομένη του φόνου, ο 32χρονος της είπε πως ήταν ο οδηγός στο φονικό που έγινε στην Αγία Νάπα, ότι οι δύο αλλοδαποί που φιλοξένησαν ήταν οι δύο εκτελεστές και ότι ο ένας σκοτώθηκε και ο άλλος βρισκόταν στο διαμέρισμά της στην Αγλαντζιά. Στη συνέχεια και οι δύο ύποπτοι φυγάδευσαν τον καταζητούμενο και τον έκρυψαν σε συγκεκριμένο χώρο στη Λευκωσία.

Την περασμένη Τρίτη ο 32χρονος κατονόμασε ως συνεργάτες του στην υπόθεση τον καταζητούμενο Αλβανό και τέσσερις υπόπτους, οι οποίοι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, ο ύποπτος στην κατάθεσή του ανέφερε ότι ήταν το άτομο που μεσολάβησε για τη διαμονή των δύο Αλβανών εκτελεστών, που τους προμήθευσε τα όπλα και έκανε μαζί τους παρακολουθήσεις του χώρου, ενώ ήταν και ο οδηγός του αυτοκινήτου που μετέφερε τους δύο εκτελεστές στον χώρο του φονικού. Στη συνέχεια, όπως είπε, φυγάδευσε τον έναν εκτελεστή σε συγκεκριμένο σημείο όπου τους ανέμεναν δύο άλλα αυτοκίνητα στα οποία επιβιβάστηκαν, αφήνοντας πίσω το αυτοκίνητο που οδηγούσαν, το οποίο είχαν κλέψει από τη Λευκωσία.

Είπε, επίσης, ότι το κλειδί του αυτοκινήτου το πήρε από άτομο που τελεί υπό κράτηση για την ίδια υπόθεση, ενώ άλλο πρόσωπο τον μετέφερε για να παραλάβει το όχημα από τον χώρο όπου κλάπηκε. Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του 32χρονου, μετέφεραν το κλοπιμαίο αυτοκίνητο σε εξοχική κατοικία στην Αγία Νάπα για να το χρησιμοποιήσουν για τον φόνο.

Ο 32χρονος ανέφερε ακόμα στην Αστυνομία ότι μετά το φονικό είχαν μεταβεί στη Λεμεσό όπου προσπαθούσαν να κρύψουν τον καταζητούμενο Αλβανό μαζί με το άτομο που τους έδινε οδηγίες και ήδη τελεί υπό κράτηση μαζί με τη φιλενάδα του. Τελικά και οι τέσσερις επέστρεψαν στη Λευκωσία, όπου ο 32χρονος έκρυψε τον καταζητούμενο στο διαμέρισμα της 30χρονης, στη συνέχεια τον μετέφεραν μαζί σε άλλο χώρο όπου πέρασε τη νύχτα και την επομένη παρέλαβε τον Αλβανό και με άλλο άτομο, που τελεί υπό κράτηση, τον έκρυψαν σε διαμέρισμα στη Λεμεσό.

Έρευνες

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, λήφθηκαν 240 καταθέσεις και παραλήφθηκαν 22 κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 50 καταθέσεις στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Αμμοχώστου, θα γίνουν αναγνωριστικές παρατάξεις, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων για όλα τα τηλέφωνα που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν.

Πηγή: Πολίτης