Γι αυτό το λόγο «έθαψε» η Φιλιππινέζα το βρέφος της- Γρίφος ο πατέρας του παιδιού

Γι αυτό το λόγο «έθαψε» η Φιλιππινέζα το βρέφος της- Γρίφος ο πατέρας του παιδιού

Ανατροπή σημειώθηκε την Τετάρτη στις έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό νεογνού, το οποίο πετάχτηκε σύμφωνα με ισχυρισμούς στον σκουπιδότοπο του Κοτσιάτη μετά που γεννήθηκε νεκρό, όπως υποστηρίζει η μητέρα του.

Ενώ οι έρευνες συνεχίστηκαν χθες για δεύτερη μέρα στον Κοτσιάτη χωρίς αποτέλεσμα, αίφνης διακόπηκαν. Κι αυτό γιατί ένας 29χρονος Πακιστανός, που ειχε συλληφθεί ως το άτομο που πέταξε το βρέφος, ομολόγησε μετά από ανάκριση, ότι το νεογνό θάφτηκε σε άλλη περιοχή και όχι στον σκυβαλότοπο.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα οδήγησε τους ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας σε δασώδη περιοχή στους Καπέδες όπου και ανευρέθη θαμμένο το βρέφος μέσα σε βαλίτσα. Αυτό παραλήφθηκε από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου με σκοπό να διενεργηθεί πιθανόν και σήμερα νεκροτομή στη σορό, ώστε να διαφανεί κατά πόσο ήταν νεκρό ή ζωντανό όταν γεννήθηκε.

Ως γνωστόν, η Φιλιππινέζα μητέρα του παιδιού υποστήριξε ότι το παιδί γεννήθηκε νεκρό και φοβούμενη απέλασή της επειδή είχε λήξει η άδεια παραμονής της, το έδωσε για να ταφεί μυστικά. Από τη σκηνή παραλήφθηκαν και άλλα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις από την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών.

Χθες, σημειώθηκε και δεύτερη ανατροπή στις έρευνες, αφού με τον εντοπισμό του διαπιστώθηκε εκ πρώτης όψεως ότι επρόκειτο για βρέφος που είχε «ολοκληρωθεί» και όχι έξι μηνών όπως υποστήριξε η μητέρα του. Αυτό θα εξακριβωθεί επίσης με τη νεκροτομή και από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις.

Η Αστυνομία τώρα θα εντείνει τις προσπάθειές της για τον εντοπισμό του πατέρα του βρέφους, αφού ώς τώρα η Φιλιππινέζα μητέρα αρνείται να τον αποκαλύψει.

Πηγή: Φιλελεύθερος