Κομπίνες με δυστυχήματα με εικονικούς τραυματισμούς στην Κύπρο

Κομπίνες με δυστυχήματα με εικονικούς τραυματισμούς στην Κύπρο

Καταγγελίες-φωτιά υποβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Αστυνομία που αφορούν κυκλώματα εκμετάλλευσης οδικών δυστυχημάτων. Πίσω από τροχαία κρύβονται εικονικοί τραυματισμοί και κυκλώματα από ορισμένους γιατρούς, δικηγόρους και ιδιοκτήτες γκαράζ που φέρονται να εξαπατούν ασφαλιστικές εταιρείες εξασφαλίζοντας με δόλιο τρόπο χιλιάδες ευρώ.

Τα κυκλώματα εξαπατούν ανυποψίαστους οδηγούς που εμπλέκονται σε τροχαία δυστυχήματα και ενώ δεν έχουν τραυματισθεί, βρίσκονται την επομένη τραυματίες στα χαρτιά με τους γιατρούς και τους δικηγόρους να ζητούν το λαβείν τους. Οι μεν γιατροί ζητούν δήθεν τα δικαιώματα από τη θεραπεία που προσέφεραν, οι δε δικηγόροι τα έξοδά τους από αγωγές που καταχωρούν.

Οι καταγγελίες υποβλήθηκαν από ασφαλιστική εταιρεία που έδωσε στοιχεία για πάνω από πέντε υποθέσεις εξαπάτησής της από επιτηδείους, ενώ για τις καταγγελίες είναι ενήμεροι τόσο ο Γενικός Εισαγγελέας όσο και ο Αρχηγός Αστυνομίας.

Πρόσφατα πρόσωπο εκ των έσω έδωσε στην εταιρεία στοιχεία για τον τρόπο που στηνόταν η κομπίνα, ενώ η ασφαλιστική έδωσε στην Αστυνομία και ονόματα γιατρών, δικηγόρων και ιδιοκτητών γκαράζ που φέρονται να εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές.

Το ΤΑΕ Αρχηγείου πήρε οδηγίες για έναρξη ερευνών με εντατικούς ρυθμούς ώστε να ξεσκεπάσει όσους κρύβονται πίσω από τις ενδεχόμενες απάτες, ενώ σημειώνεται ότι και παλαιότερα βγήκαν στο φως τέτοιες υποθέσεις που οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

 

Πηγή: Φιλελεύθερος