Έξι μήνες φυλακή στον Βρετανό επιβάτη που τρομοκράτησε οικογένεια Κυπρίων σε πτήση προς Λάρνακα

Έξι μήνες φυλακή στον Βρετανό επιβάτη που τρομοκράτησε οικογένεια Κυπρίων σε πτήση προς Λάρνακα

Σε εξάμηνη φυλάκιση καταδίκασε χθες το Δικαστήριο του Μάντσεστερ 21χρονο νεαρό Βρετανό ο οποίος ταξίδευε με την αεροπορική εταιρεία JET2 από το Λιντς προς Λάρνακα για διακοπές και στη διάρκεια της πτήσης δημιούργησε προβλήματα σε επιβάτες και πλήρωμα.

Πρόκειται για την πτήση LS465 που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου και λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους ο νεαρός, ο οποίος διαφάνηκε ότι ήταν μεθυσμένος, άρχισε να προκαλεί και να παρενοχλεί επιβάτες, ιδιαίτερα μια Ε/κ οικογένεια.

«Αν μιλάτε για μένα θα σας σπάσω τα μούρα», «Στα αγγλικά να μιλάτε», έλεγε στην έντρομη οικογένεια που ταξίδευε στην Κύπρο. Παρόμοια ήταν και η συμπεριφορά του προς το πλήρωμα που παρενέβηκε, ενώ απείλησε και έναν πιλότο που προσπάθησε να βοηθήσει.

Αποτέλεσμα ήταν να ενημερωθεί το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ όπου έγινε εκτροπή της πτήσης και έκτακτη προσγείωση. Στο Δικαστήριο ο ίδιος απολογήθηκε και είπε ότι φέρθηκε απερίσκεπτα και το απέδωσε στη μέθη.

Το Δικαστήριο όμως έκρινε πως με τις ενέργειές του έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης, των υπόλοιπων επιβατών και του αεροσκάφους και τον καταδίκασε σε εξάμηνη φυλάκιση με άμεση ισχύ. Η JET2 τον έχει αποκλείσει διά βίου από μελλοντικές της πτήσεις. Γράφει: Πέτρος Θεοχαρίδης

Πηγή: Φιλελεύθερος / Πέτρος Θεοχαρίδης