Φόνος Αγία Νάπα: Ένταση και αναβολή στη δίκη των έξι

Φόνος Αγία Νάπα: Ένταση και αναβολή στη δίκη των έξι

Αναβλήθηκε τελικά η δίκη των έξι για το φονικό της Αγίας Νάπας.

Η δίκη ήταν προγραμματισμένη για σήμερα όμως το Κακουργιοδικείου Λάρνακας–Αμμοχώστου αποφάσισε την αναβολή της δίκης.

Η δίκη θα πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου, στις 9.00 το πρωί. Οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Υπό τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκαν οι έξι για το τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες δημιουργήθηκε ένταση στον προαύλιο χώρο του δικαστηρίου καθώς όλοι οι παρευρισκόμενοι ήθελαν να εισέλθουν εντός της αίθουσας ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και έτσι η αστυνομία ζήτησε να μπουν στην αίθουσα εκπρόσωποι των οικογενειών.

Τα γεγονότα ενόψει της δίκης

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν από τις 8 Μαΐου μέχρι τις 27 Ιουνίου 2016 στην Αγία Νάπα και τη Λευκωσία.

Οι έξι κατηγορούμενοι είναι οι Μάριος Χριστοδούλου άλλως Benny 39 χρόνων, Παναγιώτης Πένταυκας 38 χρόνων, Loy Dejan 42 χρόνων, Σοφία Γρηγορίου 28 χρόνων, Σωτήρα Νεοφύτου 30 χρόνων και Χαράλαμπος Ανδρέου 32 χρόνων.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης το βράδυ της 23ης Ιουνίου, ενώ οι Φάνος Θεοφάνους Καλοψιδιώτης 51 ετών, Ηλίας Χατζηευθυμίου 46 ετών, η σύζυγος του Σκεύη 39 ετών με τα δύο ανήλικα παιδιά τους και ο Γεώργιος Χαραλάμπους 37 ετών, δειπνούσαν σε εστιατόριο στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα, τρία άγνωστα πρόσωπα επιτέθηκαν πυροβολώντας με πιστόλια και αυτόματα όπλα, σκοτώνοντας τους τρεις και τραυματίζοντας σοβαρά τον τέταρτο και ένα άλλο άτομο που βρισκόταν σε άλλο τραπέζι μαζί με άνδρα από τη Σερβία.

Επίσης ένας από τους δράστες o Ganis Vogli, 41 ετών από την Αλβανία, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επί τόπου.

Στην προηγούμενη δικάσιμο, δηλαδή στις 17 Ιουλίου, ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ανέφερε ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι έξι επισύρουν ποινή δια βίου φυλάκισης, με κυριότερη κατηγορία αυτή του φόνου εκ προμελέτης.

Ανέφερε ακόμα ότι ο Χαράλαμπος Ανδρέου είναι η κύρια πηγή μαρτυρίας στην οποία στηρίζεται η υπόθεση, όπου ενοχοποιεί τον εαυτό του και τον κάθε ένα κατηγορούμενο, αναφέροντας το ρόλο που διαδραμάτισαν στη διάπραξη των αδικημάτων.

Στο μαρτυρικό υλικό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η κατάθεση της Σωτήρας Νεοφύτου, η κατάθεση του πρώτου αστυνομικού που έφτασε στη σκηνή, η κατάθεση ατόμου, που σε συνάρτηση με την κατάθεση του Χαράλαμπου Ανδρέου, συνδέει τον Σέρβο φρουρό του Καλοψιδιώτη, αναφέροντας ενέργειες που έγιναν σε συγκεκριμένη ημερομηνία και στη σκηνή που έγινε ο φόνος.

Υπάρχει επίσης η κατάθεση προσώπου στην οποία αναφέρεται σε διαμέρισμα που εντόπισε και ενοικίασε ο Χαράλαμπος Αντρέου για χρήση από τα πρόσωπα που έκαναν το φόνο.