Φόνος 22χρονου Αγια Νάπα: Αρνείται την κατηγορία συνέργειας η 48χρονη Ελληνοκύπρια

Φόνος 22χρονου Αγια Νάπα: Αρνείται την κατηγορία συνέργειας η 48χρονη Ελληνοκύπρια

Αρνήθηκε την κατηγορία για συνέργεια μετά τη διάπραξη φόνου του Βρετανού στην Αγ. Νάπα, 48χρονη ύποπτη

 Αρνήθηκε σήμερα, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, την κατηγορία για συνέργεια μετά τη διάπραξη φόνου του 22χρονου Βρετανού που σημειώθηκε στις 14 Αυγούστου στην Αγία Νάπα, η γυναίκα 48 χρόνων από τη Λάρνακα.

Ερωτηθείσα από την Κατηγορούσα Αρχή εάν αποδέχεται την κατηγορία για συνέργεια μετά τη διάπραξη του φόνου, η 48χρονη απάντησε αρνητικά.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου όρισε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας και μέχρι τότε διέταξε όπως η 48χρονη παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα συνελήφθη στις 16 Αυγούστου ύστερα από πληροφορία που έλαβε η Αστυνομία ότι στην υπόθεση του φόνου του 22χρονου Βρετανού και τον τραυματισμό δεύτερου ομοεθνούς του τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου στην Αγία Νάπα, η 48χρονη ήταν συνεργός των δύο Τουρκοκυπρίων οι οποίοι φαίνεται να διέπραξαν το έγκλημα.

Η γυναίκα, που διατηρούσε δεσμό με ένα από τους δύο Τουρκοκυπρίους, συνελήφθη και ανακρινόμενη ανέφερε σε θεληματική της κατάθεση ότι ο φίλος της, της εκμυστηρεύτηκε ότι μαζί με άλλο Τ/κ μαχαίρωσαν τους δυο Βρετανούς με τους οποίους συνεπλάκησαν, επειδή οι Τ/κ τους έκαναν παρατήρηση διότι ουρούσαν σε δημόσιο μέρος.

Η 48χρονη φέρεται να παραδέχτηκε επίσης ότι το βράδυ του φόνου μετέβη σε συγκεκριμένη περιοχή στην Αγία Νάπα και πήρε στο φίλο της ρούχα για να αλλάξει. Είπε ακόμα ότι ξαναπήγε στην Αγία Νάπα την επόμενη ημέρα για να παραλάβει το τηλέφωνο που έκρυψε ο φίλος της.

Η Αστυνομία είχε από τότε εκδώσει εντάλματα σύλληψης εναντίον των δύο , οι οποίοι μετά τη διάπραξη του φόνου διέφυγαν στα κατεχόμενα και καταζητούνται.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, 14 Αυγούστου, γύρω στις 03:20 τα ξημερώματα, ενώ δύο Βρετανοί ηλικίας 22 χρόνων που εργάζονται στην Κύπρο και ήταν πεζοί στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου στην Αγία Νάπα, μετά από διαπληκτισμό που είχαν με άγνωστο άτομο, δέχθηκαν επίθεση από δύο άτομα που έφεραν μαχαίρι, ένα εκ των οποίων ήταν το άτομο με το οποίο είχαν διαπληκτιστεί προηγουμένως.

Ο ένας από τους Βρετανούς δέχθηκε τέσσερις μαχαιριές στην πλάτη, ενώ το θύμα δέχθηκε μία μαχαιριά στο λαιμό, η οποία ήταν μοιραία.