Θα γεμίσουν οι δρόμοι αστυνομικούς από ΣΗΜΕΡΑ – Δείτε για ποιο παράπτωμα!

Θα γεμίσουν οι δρόμοι αστυνομικούς από ΣΗΜΕΡΑ – Δείτε για ποιο παράπτωμα!

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για πρόληψη και μείωση των οδικών τροχαίων συγκρούσεων και ιδιαίτερα των σοβαρών και θανατηφόρων, από σήμερα Δευτέρα 12/9/16 μέχρι και την Κυριακή 18/9/2016, θα διεξαχθεί παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου για χρήση ζώνης ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί εξίσου στη χρήση ζώνης ασφαλείας και στα πίσω καθίσματα, όπου το ποσοστό χρήσης είναι κατά πολύ πιο χαμηλό σε σχέση με τη χρήση στα μπροστινά καθίσματα, καθώς και στη χρήση των παιδικών καθισμάτων.

Σκοπός της εκστρατείας είναι να επιτευχθεί μέσω της αστυνόμευσης, η ευαισθητοποίηση των οδηγών και επιβατών μηχανοκινήτων οχημάτων ώστε με την είσοδό τους στο όχημα να προσδένονται με ζώνη ασφαλείας, με απώτερο στόχο την πρόληψη/μείωση των σοβαρών και θανάσιμων τραυματισμών σε οδικές τροχαίες συγκρούσεις.

Σημειώνεται ότι στην Κύπρο κατά το 2015 ποσοστό 54% των νεκρών οδηγών και επιβατών μηχανοκινήτων οχημάτων σε τροχαίες συγκρούσεις δεν έφερε ζώνη ασφαλείας, ενώ κατά την πενταετία 2010-2014 το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 66%.