10 έτη ποινή φυλάκισης σε 35χρονο για ναρκωτικά, επέβαλε το Κακουργιοδικείο Πάφου

10 έτη ποινή φυλάκισης σε 35χρονο για ναρκωτικά, επέβαλε το Κακουργιοδικείο Πάφου

Ποινή φυλάκισης 10 ετών επέβαλε το Κακουργιοδικείο Πάφου εναντίον του Μιχαλάκη Ευθυμίου, 35χρόνων, από τη Λεμεσό, πατέρα πέντε ανήλικων παιδιών ο οποίος έχει κριθεί ένοχος για υπόθεση ναρκωτικών. Το δικαστήριο ενεργοποίησε 4 μήνες από προηγούμενη φυλακή με αναστολή.

Σήμερα στις 11:00 ο 35χρονος προσήχθη από τις Κεντρικές Φυλακές ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου προκειμένου να του ανακοινωθεί η ποινή του. Το δικαστήριο, επιβάλλοντας την ποινή, σημείωσε πως εξάντλησε κάθε περιθώριο επιείκειας.

Ο 35χρονος έχει άλλες δύο καταδίκες στο παρελθόν. Ανακοινώνοντας την απόφαση, ο δικαστής είπε πως η παραδοχή των αδικημάτων πρέπει να αμείβεται ως έκπτωση στην ποινή, ωστόσο όπως ανέφερε οι δύο προηγούμενες καταδίκες του 35χρονου αποτελούν επιβαρυντικό στοιχείο για το δικαστήριο.

Είπε πως ο κατηγορούμενος δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του έδωσε η Πολιτεία για μείωση της ποινής του και την προεδρική χάρη που έτυχε.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε στις 6.12.2015, όταν μέλη της ΥΚΑΝ κατόπιν ενταλμάτων έρευνας, προέβησαν σε έρευνα δύο κατοικιών αρχικά στην ανώγεια κατοικία και στη συνέχεια στην ισόγειο κατοικία χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το ενοχοποιητικό.

Έρευνα που διενεργήθηκε στη συνέχεια στους εξωτερικούς χώρους των εν λόγω οικιών στο χωριό Μαραθούντα, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό στο έδαφος της αυλής τριών πλαστικών δοχείων, εντός των οποίων εντοπίστηκαν ποσότητες κοκαϊνης, λεβαμισόλης και φαινακετίνης.

Όπως είχε αναφερθεί στο δικαστήριο, η φαινακετίνη αποτελεί αναλγητικό φάρμακο ενώ η λεβαμισόλη αντιπαρασιτικό φάρμακο. Και τα δύο χρησιμοποιούνται σαν αραιωτικό της κοκαΐνης.

Την Κατηγορούσα Αρχή εκπροσώπησε η α’ δημόσιος κατήγορος Ξένια Ξενοφώντος ενώ συνήγορος υπεράσπισης του 35χρονου ήταν ο δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση η Αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη άλλων τριών προσώπων, της συμβίας του 35χρονου, της μητέρας του και του αδερφού της για τα οποία ωστόσο δεν προέκυψε οτιδήποτε ενοχοποιητικό και αφέθηκαν ελεύθεροι.