Πήραν τα νήπια για προσκύνημα ιερών λειψάνων - Έντονες αντιδράσεις κατά Υπ. Παιδείας

Πήραν τα νήπια για προσκύνημα ιερών λειψάνων - Έντονες αντιδράσεις κατά Υπ. Παιδείας

Με επιστολή στο ΥΠΠ η Επίτροπος Διοικήσεως κακίζει την πρωτοβουλία δημόσιου νηπιαγωγείου να μεταφέρει νήπια σε εκκλησία για προσκύνημα ιερών λειψάνων.

Τον μπελά του βρήκε ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής που δέχθηκε κατσάδα από την Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ελίζα Σαββίδου λόγω της πρωτοβουλίας που έλαβε η Διεύθυνση ενός δημόσιου νηπιαγωγείου να επισκεφθούν τα παιδιά εκκλησία για προσκύνημα ιερών λειψάνων κατά τη διάρκεια του διδακτικού χρόνου και εν αγνοία των γονιών.

Η Επίτροπος παρενέβη επί του θέματος μετά από παράπονο που υποβλήθηκε ενώπιόν της από την πρόεδρο του Δ.Σ. του Ομίλου Ανθρωπιστών Κύπρου Βιάνα Έρικσον. Το παράπονο στρεφόταν κατά του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Στην έκθεσή της η κ. Σαββίδου, ημερ. 30/8/2016 που κοινοποιήθηκε χθες στη Βουλή για σκοπούς ενημέρωσης, αφού στηλιτεύει το γεγονός, υποδεικνύει με έμφαση ότι τέτοιου είδους δραστηριότητες, που συνδέονται με το δόγμα μιας θρησκείας, δεν πρέπει να έχουν θέση στα σχολεία. Καλώντας, παράλληλα, τον υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή να λάβει μέτρα, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, έτσι ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο φαινόμενο.

Πηγή: Φιλελεύθερος