Πετούν έξω από το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου 3 καθηγητές - Αφορμή οι πολιτικές τους πεποιθήσεις;

Πετούν έξω από το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου 3 καθηγητές - Αφορμή οι πολιτικές τους πεποιθήσεις;

Το κατοχικό καθεστώς έτριξε ξανά τα δόντια του, αποκαλύπτοντας και πάλι το πραγματικό του πρόσωπο.

Όπως πληροφορείται το Newsbomb.com.cy τρεις από τους καθηγητές που δίδασκαν στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους κατόπιν σχετικού αιτήματος του κατοχικού καθεστώτος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που εξασφάλισε το Newsbomb.com.cy το κατοχικό καθεστώς ενημέρωσε το Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ότι δεν εγκρίνει τους τρεις εν λόγω καθηγητές για να συνεχίσουν το λειτούργημά τους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Newsbomb.com.cy, πιθανότερος λόγος για την απομάκρυνση των καθηγητών από το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, αποτελούν συγκεκριμένες πολιτικές του πεποιθήσεις.

Ερωτηθείς ο Υπουργός Παιδείας, για τους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκαν οι εκπαιδευτικοί, ανέφερε ότι οι “αρχές” στα κατεχόμενα επικαλούνται διάφορα ζητήματα και δικαιολογίες που δεν γνωρίζουμε πάντοτε ότι ευσταθούν. Εξήγησε ότι αφορούν πολιτικά ζητήματα και επικαλούνται είτε αναφορές αυτών των εκπαιδευτικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε πληροφορίες ως προς την πολιτική τους τοποθέτηση, και είναι πέρα από τον έλεγχο και τις δυνατότητες μας να ρυθμίσουμε.

Ο κ. Καδής είπε πως το Υπουργείο αιτήθηκε έγκριση για τους καθηγητές του Γυμνασίου – Λυκείου Ριζοκαρπάσου, προσθέτοντας ότι τα ονόματα πρέπει να εγκριθούν και από την τ/κ πλευρά.

Πρόσθεσε ότι είχαμε αρνητική απάντηση και αμέσως το Υπουργείο προέβη στην αποστολή νέων ονομάτων ώστε να προχωρήσουμε στην πλήρη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών το συντομότερο δυνατό. Ο Υπουργός Παιδείας είπε πως αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες με τους υφιστάμενους εκπαιδευτικούς μέχρι να πάρουμε την έγκριση για τα νέα ονόματα.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που το ψευδοκράτος παρεμβαίνει σε θέματα Παιδείας, αντιθέτως ακόμα και η διδασκαλία στα σχολεία των κατεχομένων, πολλές φορές γίνεται κάτω από την επιτήρηση κατοχικού στρατού.

Τέλος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Newsbomb.com.cy, πολλές σελίδες από τα βιβλία της Ιστορίας καταφθάνουν με σκισμένες σελίδες στα κατεχόμενα.