Στο τελικό στάδιο έρευνα της Αστυνομίας για ξυλοδαρμό εναντίον παιδιών με ειδικές ανάγκες σε σχολείο

Στο τελικό στάδιο έρευνα της Αστυνομίας για ξυλοδαρμό εναντίον παιδιών με ειδικές ανάγκες σε σχολείο

Μόνο και η ύπαρξη ισχυρισμών ότι παιδιά με ειδικές ανάγκες πιθανόν να έτυχαν ξυλοδαρμού και ανάρμοστης συμπεριφοράς με ύβρεις από φροντιστές σε σχολείο σοκάρει.

Εντούτοις καταγγελίες υπάρχουν και το δηλώνουν επίσημα τόσο η Αστυνομία όσο και το Γραφείο Ευημερίας ενώ οι έρευνες βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Εγκυρη πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η καταγγελία στην Αστυνομία έγινε πριν από δύο μήνες από άτομα που εργοδοτούνταν στο σχολείο και δεν άντεχαν να βλέπουν καθημερινά την κατάσταση.

Οι καταγγελίες αφορούν συγκεκριμένα τις δραστηριότητες στο σχολείο Αγιος Γεώργιος-Χριστάκης Χασάπης στην Λάρνακα.

Τα άτομα που προέβησαν στις καταγγελίες απολύθηκαν.

Τα παιδιά εξυβρίζονταν με βαριά φρασεολογία και η συμπεριφορά που δεχόντουσαν από τους εκεί φροντιστές, που φέρονται να μην ήταν κατάλληλα καταρτισμένοι, ήταν άκρως απαράδεκτη.

Ο τρόπος χορήγησης της φαρμακευτικής θεραπείας οδηγούσε πολλές φορές τα παιδιά σε ακραίες καταστάσεις που οι φροντιστές δεν ήταν σε θέση να ελέγξουν.

Σύμφωνα με την ίδια έγκυρη πηγή, η έρευνα της Αστυνομίας βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Τα παιδιά εξετάστηκαν από ιατροδικαστές και ψυχολόγους, λήφθηκαν καταθέσεις και το αποτέλεσμα θα φανεί στο στάδιο ολοκλήρωσης του φακέλου της υπόθεσης.

Από την πλευρά του το Γραφείο Ευημερίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ότι η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία.