Διαμαρτυρία οδηγών ταξί, το ερχόμενο Σάββατο, στη Λεμεσό

Διαμαρτυρία οδηγών ταξί, το ερχόμενο Σάββατο, στη Λεμεσό

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα "χρόνια προβλήματα" που αντιμετωπίζουν, πραγματοποιούν οι οδηγοί αστικών ταξί, το ερχόμενο Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, από τις 17:00 μέχρι τις 20:00, έξω από τις πιάτσες των ταξί στο παλιό λιμάνι και τη μαρίνα Λεμεσού.

Η απόφαση λήφθηκε μετά από συνεδρία της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Αστικών Ταξί, η οποία σε ανακοίνωση της αναφέρει πως "η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από επαφές που προηγήθηκαν με τα αρμόδια Τμήματα για τα χρόνια προβλήματα που απασχολούν το επάγγελμα του ιδιοκτήτη και οδηγού Αστικών Ταξί και μετά τις υποσχέσεις των αρμοδίων και το χρόνο παράτασης που μας ζήτησαν στο Προεδρικό, δεν έχουμε βρει καμία ανταπόκριση".

Το 2014, προστίθεται, "όταν είχαμε εξαγγείλει εκδήλωση διαμαρτυρίας στα εγκαίνια της Μαρίνας Λεμεσού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με δική του παρέμβαση μας απέτρεψε με την υπόσχεση να βρεθούν λύσεις, ωστόσο από τότε μέχρι σήμερα δεν είδαμε κανένα αποτέλεσμα".

Η ανακοίνωση αναφέρεται και σε μερικά από τα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι οδηγοί ταξί, όπως "πειρατεία, απόσυρση, πιάτσες, αεροδρόμια, λιμάνι Λεμεσού, κοινοπραξία (μονοπώλιο), άδειες οδικής χρήσης".

Να σημειωθεί ότι την ώρα της διαμαρτυρίας των οδηγών ταξί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρευρίσκεται στο παλιό λιμάνι Λεμεσού για την τέλεση των εγκαινίων του.