Ανακοίνωση του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου αναφορικά με τη διεξαγωγή του Ράλι Κύπρος 2016

Ανακοίνωση του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου αναφορικά με τη διεξαγωγή του Ράλι Κύπρος 2016

Με αφορμή τη δυσφορία που προκάλεσε σε αριθμό διερχομένων από τους κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας η χθεσινή αναγνωριστική/δοκιμαστική διαδρομή από τους διαγωνιζομένους στο CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος 2016, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου εκφράζει τις ειλικρινείς απολογίες και τη συμπάθειά του.

Θέλει όμως να τονίσει ότι σε επανειλημμένες συσκέψεις με την αστυνομία, εκπονήθηκε, ο, υπό τις περιστάσεις, πλέον αποτελεσματικός σχεδιασμός, για την κατά το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία του κοινού. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός στάληκε τόσο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όσο και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την έγκαιρη και πληρέστερη ενημέρωση του κοινού.

Σημειώνεται ότι η πολεοδομική δομή της πόλης και η έλλειψη περιφερειακού δρόμου που αποσυμφορεί την τροχαία κίνηση σε παρόμοιες περιπτώσεις, δεν είναι υποβοηθητικές για παρόμοιες εκδηλώσεις μαζικής προσέλκυσης κοινού.

Σημειώνεται επίσης ότι η όποια ταλαιπωρία του κοινού θα πρέπει να αντιπαραβάλλεται με τα τεράστια οφέλη που προκύπτουν για τη Λευκωσία και την Κύπρο γενικότερα από τη διοργάνωση ενός τέτοιου αγώνα. Τον αγώνα καλύπτουν διεθνή Μέσα τεράστιας εμβέλειας, με αποτέλεσμα να τον παρακολουθούν πέραν των 18 εκατομμυρίων τηλεθεατών ανά τον κόσμο. Επιπρόσθετα ο αγώνας συντελεί στην εισροή συναλλάγματος ύψους πέραν των δέκα εκατομμυρίων ευρώ όπως και πολλών άλλων πλεονεκτημάτων για το νησί.

Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής του CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος