Οδηγοί ΠΡΟΣΟΧΗ: Κίνδυνος από αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας στο Δάλι!

Οδηγοί ΠΡΟΣΟΧΗ: Κίνδυνος από αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας στο Δάλι!

Σε πίστα ταχύτητας έχουν μετατρέψει ασυνείδητοι νεαροί οδηγοί την κεντρική λεωφόρο της βιομηχανικής περιοχής Δαλιού, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή οδηγών και επιβατών διερχόμενων οχημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε εκστρατεία για πρόληψη τροχαίων παραβάσεων και πάταξη της οχληρίας από αγώνες ταχύτητας στη Βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων καταγγέλθηκαν 29 οδηγοί και έγιναν τρεις παρατηρήσεις, ενώ τα όργανα της Αστυνομίας προχώρησαν και σε απομάκρυνση θεατών, που ήταν συγκεντρωμένοι στην περιοχή, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις αυτοσχέδιες «κόντρες».

Όπως αναφέρει στον «Φιλελεύθερο» ο δήμαρχος Δαλιού, Λεόντιος Καλλένος, αφότου διαπιστώθηκε ότι η κεντρική λεωφόρος Παλαιών Πατρών Γερμανού, της βιομηχανικής περιοχής, μετατρέπεται σε πίστα ταχύτητας τα βράδια, υποβλήθηκε αίτημα στα Δημόσια Έργα, προκειμένου να τοποθετηθούν κυρτώματα στο οδόστρωμα.

Ωστόσο, η απάντηση του Τμήματος Δημοσίων Έργων ήταν αρνητική. Σύμφωνα με το σκεπτικό του, επειδή η συγκεκριμένη λεωφόρος είναι κεντρική οδική αρτηρία, από την οποία διέρχονται και φορτηγά, η τοποθέτηση κυρτωμάτων θεωρείται απαγορευτική.

Έπειτα από την αρνητική απάντηση του Τμήματος, ο Δήμος Ιδαλίου απευθύνθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Ατσυνομίας, από τους οποίους ζήτησε εγγράφως τη λήψη άμεσων μέτρων.

Νωρίτερα, έπειτα από διαβήματα του Δήμου Ιδαλίου, το Τμήμα Δημοσίων Έργων είχε τοποθετήσει κυρτώματα και στη λεωφόρο Σμύρνης η οποία, μέχρι τότε, αποτελούσε το κέντρο των αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας.