ΣΟΚ στη Γερμασόγεια:Δείτε την τρώγλη που φιλοξενεί αστέγους! Ένας νεκρός κι ένας ετοιμοθάνατος (pic)

ΣΟΚ στη Γερμασόγεια:Δείτε την τρώγλη που φιλοξενεί αστέγους! Ένας νεκρός κι ένας ετοιμοθάνατος (pic)

Σε εγκαταλελειμμένο υποστατικό στον Ποταμό Γερμασόγειας, στο οποίο βρέθηκε νεκρός πριν από ενάμιση μήνα άστεγος από την Πολωνία, ζει δεύτερος εξαθλιωμένος Πολωνός άστεγος.

Η εγκληματική αδιαφορία των αρχών επαναλαμβάνεται στη Γερμασόγεια.

Παρά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά τον θάνατο 58χρονου άστεγου από την Πολωνία, το άψυχο σώμα του οποίου εντοπίστηκε την 1η Σεπτεμβρίου από πολίτη σε κατάσταση σήψης σε τρώγλη στην καρδιά της άλλοτε ανθηρής τουριστικής περιοχής, ουδείς, όπως φαίνεται, έλαβε το παραμικρό μέτρο για αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων που μαστίζουν την περιοχή.

Κάτοικοι του Ποταμού Γερμασόγειας ανέφεραν στον «Π» ότι στην οδό Αμπελακίων, σε έναν δρόμο με πολλούς χώρους εστίασης, περιφέρεται εξαθλιωμένος και δεύτερος άστεγος από την Πολωνία.

«Ένας άνδρας γύρω στα 55 βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον θάνατο», μας ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής, προσθέτοντας ότι «είναι σκελετωμένος, ένα πραγματικό ράκος».

Έναν και πλέον μήνα μετά το συμβάν που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τον βοηθήσει, παρά μόνο οι περίοικοι και οι μαγαζάτορες, που ενίοτε του προσφέρουν ένα πιάτο φαΐ για να επιβιώσει.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο άστεγος βρήκε στέγη στο ίδιο εγκαταλελειμμένο υποστατικό που εντοπίστηκε η σορός του 58χρονου συμπατριώτη του, χωρίς ηλεκτρικό, νερό, πόρτες και παράθυρα. Χρησιμοποιώντας το στρώμα και μερικά άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούσε ο προηγούμενος «ένοικος» πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ερωτηματικά εγείρονται για τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, που όφειλαν να γνωρίζουν ότι ο χώρος φιλοξενεί κάτω από άθλιες συνθήκες αστέγους, όσο και για τον Δήμο Γερμασόγειας που δεν φρόντισε να σφραγίσει το αχούρι που βρίσκεται σε χώρο στάθμευσης και περιτριγυρίζεται από καφετέριες, μπαράκια και ταχυφαγεία.

Όπως διακρίνεται στην εικόνα που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του «Π», η κατάσταση στο εσωτερικό του υποστατικού παραμένει η ίδια και απαράλλαχτη με αυτήν που επικρατούσε την 1η Σεπτεμβρίου.

Το εγκαταλελειμμένο κτήριο, που όπως είναι προφανές χρησιμοποιείται ακόμη από αστέγους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εθισμού στο αλκοόλ, παραμένει ένα πραγματικό αχούρι, γεμάτο άχρηστα αντικείμενα και τρωκτικά.

astegos

Πηγή: εφ. «Πολίτης»/Χριστόφορος Νέστορος