ΠΡΟΣΟΧΗ! Ξεχύνονται στους δρόμους Σάββατο βράδυ οι Αστυνομικοί! Δείτε γιατί

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ξεχύνονται στους δρόμους Σάββατο βράδυ οι Αστυνομικοί! Δείτε γιατί

Πραγματοποιείται αύριο Σάββατο 15/10/2016, σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, εκστρατεία με τίτλο «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Δυστυχήματα», η οποία επικεντρώνεται στους νεαρούς οδηγούς, ηλικίας μέχρι 25 ετών που οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης.

Η εκστρατεία που πραγματοποιείται στην Κύπρο για ένατη συνεχή χρονιά, θα διεξαχθεί σε πέντε (5) νυκτερινά κέντρα, τρία στην Επαρχία Λευκωσίας, ένα στην Επαρχία Λεμεσού και ένα στην Επαρχία Λάρνακας.

Στην εκστρατεία, αστυνομικοί με πολιτική περιβολή μαζί με μέλη του Reaction Youth for Prevention, θα επισκεφθούν τα συγκεκριμένα νυκτερινά κέντρα και κατά την είσοδο των νεαρών θαμώνων στο κέντρο, θα ερωτώνται ποιος από όλους είναι ο οδηγός της παρέας και στη συνέχεια θα του τοποθετούν στο χέρι χάρτινο βραχιολάκι, με την υπόσχεση/ συμφωνία ότι δεν θα καταναλώσει αλκοολούχο ποτό κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Ακολούθως, κατά την έξοδο της παρέας από το νυκτερινό κέντρο, οι οδηγοί της παρέας με το χάρτινο βραχιολάκι θα υποβάλλονται σε φιλικό προκαταρτικό έλεγχο αλκοτέστ, για να διαπιστωθεί κατά πόσο τήρησαν τη συμφωνία/υπόσχεσή τους. Όσοι τηρήσουν την υπόσχεσή τους, θα αμείβονται με ένα συμβολικό δώρο.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας θα τηρηθούν στατιστικά στοιχεία, αναφορικά με τον αριθμό των οδηγών που τήρησαν την υπόσχεση τους και ακολούθως αυτά θα διαβιβαστούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση των νέων γύρω από το θέμα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και παράλληλα o καθορισμός του οδηγού της παρέας, ο οποίος θα αποτελεί τη δικλίδα ασφαλείας για όλους που διασκεδάζουν το βράδυ.

Για την Κύπρο αυτή η εκστρατεία έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης κατά την τελευταία πενταετία (2011-2015) ήταν η πρώτη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων οδικών τροχαίων συγκρούσεων.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι, από την αρχή του χρόνου μέχρι τις 11/10/2016, έχουν πραγματοποιηθεί 77,872 έλεγχοι, από τους οποίους έχουν εντοπιστεί και καταγγελθεί 5,456 οδηγοί. Οι 1,718 ή ποσοστό 31,49%, ήταν νέοι κάτω των 25 ετών.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ξεχύνονται στους δρόμους Σάββατο βράδυ οι Αστυνομικοί! Δείτε γιατί
http://www.newsbomb.com.cy/kypros/story/671403/prosoxh-xexynontai-stoys-dromoys-savvato-vrady-oi-astynomikoi-deite-giati