Τρίωρη στάση εργασίας στο Μακάρειο

Τρίωρη στάση εργασίας στο Μακάρειο

Αναπουμπούλα επικρατεί εδώ και λίγη ώρα στο Μακάρειο Νοσοκομείο με αφορμή την παρουσία του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο οποίος μετέβη στο νοσοκομείο για να αρχίσει να εργάζεται στο Παιδοχειρουργικό Τμήμα, με βάση τη συμφωνία Υπουργείου Υγείας και Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου.

Με τη συμφωνία διαφωνούν οι κυβερνητικοί γιατροί, οι οποίοι προειδοποιούν εδώ και καιρό με δυναμικά μέτρα.

Εκπρόσωποι των Συντεχνιών των γιατρών βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο γραφείο του διευθυντή του Νοσοκομείου και έπειτα από συζητήσεις, αποφασίστηκε όπως κατέλθουν σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ.

Σε δηλώσεις του σε κυπριακό ΜΜΕ, ο Πρόεδρος του Κλάδου των γιατρών της ΠΑΣΥΔΥ, δρ Αγαθοκλής Χριστοφίδης, ανέφερε ότι «παρά τις αποφάσεις των δύο Συντεχνιών και τη διάθεσή μας να έρθουμε σε έναν καλόπιστο διάλογο με στόχο να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, μέσα από θεσμικές νομικές διαδικασίες, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Υπουργός Υγείας, απαξιώνοντας όλες τις προειδοποιήσεις μας, επιθυμούν με δική τους ευθύνη να προκαλέσουν ρήξη στα δημόσια νοσηλευτήρια στέλνοντας τον Κοσμήτορα να αναλάβει ετσιθελικά καθήκοντα στο Μακάρειο Νοσοκομείο».

Πηγή: «Φιλελεύθερος»/Μαριλένα Παναγή