«Αρπάχτηκαν» τέως Βουλευτής και τέως Γεν. Δ/ντης ΣΑΠΑ-Του έκλεισε την πόρτα στα μούτρα ο τελευταίος!

«Αρπάχτηκαν» τέως Βουλευτής και τέως Γεν. Δ/ντης ΣΑΠΑ-Του έκλεισε την πόρτα στα μούτρα ο τελευταίος!

Ο Ευτύχιος Μαληκκίδης επισκέφτηκε τον Φειδία Σαρίκα στο γραφείο του στην Πάφο και έφυγε από αυτό κτυπώντας δυνατά την πόρτα. Σύμφωνα με μάρτυρα, που κατέθεσε στη δίκη για το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου (ΣΑΠΑ) η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο μόνιμο Κακουργιοδικείο της πόλης, ο κ. Μαληκκίδης εκνευρίστηκε με τον κ. Σαρίκα, γιατί δεν ανταποκρίθηκε στις πιέσεις του να παρέμβει προκειμένου να σταματήσουν οι έρευνες για το ΣΑΠΑ.

Αυτό επιβεβαίωσε εχθές στο Κακουργιοδικείο μάρτυρας, που παρουσίασε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου πρώην δημάρχου Πάφου.

Ο υπάλληλος στα γραφεία της ΕΔΕΚ, Νεόφυτος Κουταλιανός, επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό του Φειδία Σαρίκα ότι τσακώθηκε με τον Ευτύχιο Μαληκκίδη, γι' αυτό και ο τελευταίος τον ενέπλεξε με την κατάθεσή του στο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ.

Τη μαρτυρία αμφισβήτησε η κατηγορούσα Αρχή, η οποία επισήμανε ότι, λόγω της μακρόχρονης σχέσης με τον κ. Σαρίκα, ο μάρτυρας υπεράσπισης προσήλθε στο δικαστήριο με σκοπό να βοηθήσει τον κατηγορούμενο χωρίς τα γεγονότα, όπως τα παρέθεσε, να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Σαρίκα κατέθεσε χθες και ο λογιστής Σάββας Μιχαήλ, ο οποίος επικεντρώθηκε στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κατηγορουμένου.

Το 2006, όπως είπε, δεν αναφέρθηκε στις φορολογικές δηλώσεις του κ. Σαρίκα η αγορά διαμερίσματος στην Αθήνα, γιατί το διαμέρισμα περιήλθε στην κατοχή του το 2007.

Ως προς την πώληση τεσσάρων επαύλεων από το γραφείο του κ. Σαρίκα, ανέφερε ότι έγινε για το ποσό των 400.000 λιρών, ενώ η μία εκ των τεσσάρων πωλήθηκε ακολούθως σε άλλη εταιρεία έναντι του ποσού των 190.000 λιρών και στη συνέχεια η εταιρεία την πώλησε σε Ρώσο.

Η αντεξέταση επικεντρώθηκε και στα χρηματικά ποσά που ο Φειδίας Σαρίκας δήλωνε ως εισοδήματα την περίοδο της δημαρχίας του στο Δήμο Πάφου, υποστηρίζοντας ότι κάποια ποσά και στοιχεία δεν φαίνεται να είχαν δηλωθεί, με επίκεντρο και πάλι την αγορά διαμερίσματος στην Αθήνα.

Η δικαστική διαδικασία συνεχίστηκε με τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου Ευστάθιου Ευσταθίου, ο οποίος κατέθεσε παραδεκτά γεγονότα που αφορούν στην υπόθεση, ενώ ο πελάτης του άσκησε το δικαίωμα της σιωπής.

Ανάμεσα στα παραδεκτά γεγονότα κατατέθηκαν στο δικαστήριο έγγραφα με καταθέσεις και φορολογικά εισοδήματα του κατηγορούμενου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί με την κατάθεση του 4ου κατηγορούμενου, Βάσου Βασιλείου.