Προσοχή! Στους δρόμους σε όλη την Κύπρο οι Αστυνομικοί από αύριο- Δείτε για ποια παράβαση

Προσοχή! Στους δρόμους σε όλη την Κύπρο οι Αστυνομικοί από αύριο- Δείτε για ποια παράβαση

Σε ανακοίνωση τύπου η αστυνομία αναφέρει ότι από αύριο Δευτέρα 24 Οκτωβρίου αρχίζει εκστρατεία στους δρόμους της Κύπρου.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση

Το φαινόμενο της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, αλλά και της κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών από ανήλικους, είναι ιδιαίτερα αυξημένο στην Κύπρο. Για το λόγο αυτό και μέσα στο πλαίσιο της 4ης εβδομάδας ευαισθητοποίησης για το αλκοόλ, η Αστυνομία εξαγγέλλει την πραγματοποίηση εκστρατείας ελέγχων για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και της πώλησης, διάθεσης, χορήγησης, λήψης και κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών από ανήλικους.

Η εκστρατεία αρχίζει αύριο 24 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016. Κατά τη διάρκειά της, θα πραγματοποιηθούν σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, συστηματικοί και εντατικοί έλεγχοι, τόσο στο οδικό δίκτυο, όσο και σε σημεία πώλησης και διάθεσης οινοπνευματωδών ποτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, στην Κύπρο, κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, με ποσοστό 28,96%.