Ένα νεκροταφείο θα αλλάξει τις πτήσεις προς την Κύπρο; Διαβάστε τι συνέβη

Ένα νεκροταφείο θα αλλάξει τις πτήσεις προς την Κύπρο; Διαβάστε τι συνέβη

Πονοκεφάλους έχει η Πολιτική Αεροπορία του Ισραήλ, με ομάδα ραβίνων και ιερωμένων που ζητούν όπως μέχρι την ολοκλήρωση των βελτιωτικών έργων σε δίαυλο απογειώσεων του αεροδρομίου «Μπεν Κουριόν» του Τελ Αβίβ, μη εκτελούνται πτήσεις με τις νέες ρυθμίσεις που προβλέπονται.

Προτείνουν όπως οι επιβάτες από το Τελ Αβίβ, προς διάφορα μέρη του κόσμου, μεταφέρονται στη Χάιφα και από εκεί στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Από τα κυπριακά αεροδρόμια να παίρνουν τις πτήσεις προς τους τελικούς τους προορισμούς.

Αιτία, ένα μεγάλο νεκροταφείο του Τελ Αβιβ. Με τις νέες ρυθμίσεις που θα ισχύουν την περίοδο των έργων στην πίστα του αεροδρομίου του Τελ Αβίβ, τα αεροσκάφη που θα απογειώνονται θα περνούν πάνω από το μεγάλο νεκροταφείο «Χολόν». Κάτι που, με βάση την Εβραϊκή θρησκεία, αποτελεί ανεπίτρεπτη πράξη, αφού το να περάσει κανείς πάνω από τάφο, σύμφωνα με την πίστη, μολύνει και «βρωμίζει» τον νεκρό και το νεκροταφείο.

Αυτό ισχύει ακόμα κι αν περάσει πάνω από τον «αέρα» του νεκροταφείου, αφού σύμφωνα με τον εβραϊκό θρησκευτικό Νόμο, ένας τάφος περιλαμβάνει όχι μόνο το χώμα που καταλαμβάνει αλλά και τον αέρα πάνω από αυτόν.

Μάλιστα, μία θρησκευτική ομάδα έχει προσφύγει και στο Θρησκευτικό Δικαστήριο του Τελ Αβιβ, ζητώντας να αποφασιστεί η λύση των πτήσεων μέσω Κύπρου, τουλάχιστον κατά την περίοδο 1-17 Νοεμβρίου που, όπως ανακοινώθηκε, θα διαρκέσουν τα έργα.

Πηγή: Φιλελεύθερος