Επικηρυγμένη για €150.000 η παρένθετη μητέρα από τη Ρωσία που κατέφυγε στα κατεχόμενα

Επικηρυγμένη για €150.000 η παρένθετη μητέρα από τη Ρωσία που κατέφυγε στα κατεχόμενα

Με €150.000 έχει επικηρύξει η ζάπλουτη Ρωσίδα επιχειρηματίας Όλγκα Μιρίμσκαγια την Σβετλάνα Μπεζπγιάταγια, παρένθετη μητέρα 17μηνου βρέφους, το οποίο η τελευταία απήγαγε και μετέφερε στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρωσικού Tύπου, που αναδημοσιεύει ο «Φιλελεύθερος», η μικρή Σοφία βρέθηκε να διεκδικείται από δύο μητέρες, όταν η Μιρίμσκαγια χώρισε από τον Σμιρνόφ και η παρένθετη μητέρα Σβετλάνα Μπεζπγιάταγια απήγαγε το βρέφος και ήρθε στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: Επικηρυγμένη για €150.000 η παρένθετη μητέρα από τη Ρωσία που κατέφυγε στα κατεχόμενα

Οι ίδιες αναφορές έκαναν λόγο για χρηματοδότηση της Μπεζπγιάταγια από τον Σμιρνόφ.

Μάλιστα, για την Μπεζπγιάταγια η κυπριακή Αστυνομία έχει ήδη εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή της η πάμπλουτη Όλγκα Μιρίμσκαγια είχε προσφέρει αμοιβή €150.000.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί τώρα η παρένθετη μητέρα αποφάσισε να μετακινηθεί από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα, μαζί με το βρέφος.

Στην Κύπρο για πολυτελή ζωή

Για την πολυτελή ζωή στην Κύπρο έκλεψε το παιδί της γνωστής business woman Όλγκα Μιρίμσκαγια η καταζητούμενη Σβετλάνα Μπεζπγιάταγια. Αυτά έγραφε η ευρείας κυκλοφορίας ρωσική εφημερίδα "Pravda" που ασχολήθηκε με την όλη ιστορία, με αφορμή τη δικαίωση της Μιρίμσκαγια από κυπριακό δικαστήριο, το οποίο με απόφασή του ξεκαθάρισε ότι η τελευταία είναι η νόμιμη μητέρα της Σοφίας, του απαχθέντος κοριτσιού.

Η Μιρίμσκαγια είχε αποφασίσει με τον τότε σύντροφό της Νικολάι Σμιρνόφ να αποκτήσουν παιδί με παρένθετη μητέρα, μέσω εταιρείας. Έτσι κατέληξαν στην Μπεζπγιάταγια, η οποία είχε αναλάβει ως επαγγελματίας αυτό τον ρόλο άλλες τέσσερις φορές.

Ωστόσο, ενώ πλησίαζε η γέννα, η Μιρίμσκαγια και ο Σμιρνόφ χώρισαν. Τότε ο τελευταίος, αφού πρώτα γέννησε το παιδί του η Μπεζπγιάταγια, την έπεισε να αποκτήσει παράνομα την κηδεμονία.

Η συνέχεια καταγράφεται στο δημοσίευμα της "Pravda": «Η Σβετλάνα κατέληξε στην Κύπρο παίρνοντας μαζί της τη Σοφία, αγνοώντας το συμβόλαιό της, αφήνοντας τη βιολογική μητέρα σε απόγνωση. Σύμφωνα με αναφορές στον Τύπο στην Κύπρο, η Σβετλάνα επανενώθηκε με τον Νικολάι Σμιρνόφ στον οποίο παραχώρησε την πλήρη κηδεμονία του παιδιού. Η Σβετλάνα φέρεται να έλαβε 800.000 ρούβλια (12.000 δολάρια)».

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η πολύκροτη υπόθεση, με φόντο τα εκατομμύρια των βιολογικών γονιών, ξεκίνησε στη Ρωσία και μεταφέρθηκε στην Κύπρο, όταν η παρένθετη μητέρα Σβετλάνα Μπεζπγιάταγια, 39 χρόνων, έφερε το 17μηνο σήμερα κοριτσάκι που γέννησε, στην Κύπρο.

Το παιδί αποκτήθηκε από τη Μιρίμσκαγια ενόσω συζούσε με τον πολυεκατομμυριούχο Νικολάι Σμιρνόφ.

Τον Ιανουάριο εκδόθηκε από τη Ρωσία εναντίον της διεθνές ένταλμα σύλληψης, το οπίο διαβιβάστηκε και στις κυπριακές Αρχές.

Η κυπριακή Αστυνομία εντόπισε τα ίχνη της στην Κύπρο, αλλά δεν κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει την ίδια. Την εντόπισε όμως ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας, την οποία φέρεται να πληρώνει ο εκατομμυριούχος Ρώσος πατέρας του παιδιού, από τον οποίο η μητέρα του έχει χωρίσει πριν αυτό γεννηθεί.

Οι άνδρες της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας ρωτήθηκαν από την Αστυνομία Κύπρου για την υπόθεση, αλλά υποστήριξαν ότι δεν είχαν ιδέα για το τι συνέβαινε με το μωρό.

Κυπριακό δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε η Όλγκα Μιρίμσκαγια, αποφάσισε ότι αυτή ήταν η πραγματική μητέρα και εξέδωσε ένταλμα σύλληψης της 39χρονης.

Σημειώνεται ότι μαζί με την 39χρονη εντοπίστηκαν προχθές και τρεις Ελληνοκύπριοι, ένας εκ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πρώην αστυνομικός.

Στην Τεχνική Επιτροπή για την Εγκληματικότητα το θέμα

Το θέμα έφτασε και στην Τεχνική Επιτροπή για την Εγκληματικότητα που το χειρίζεται και αναμένεται ότι αύριο θα υπάρξει εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η βιολογική μητέρα του παιδιού βρίσκεται σε χώρα πολύ κοντά στην Κύπρο, αλλά δεν έρχεται εδώ λόγω φόβου.

Το θέμα έφτασε μέχρι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ώστε η συλληφθείσα να μεταφερθεί με το βρέφος στην Τουρκία και να εκδικαστεί το αίτημα για έκδοσή της στη Ρωσία και παράλληλα το βρέφος να παραδοθεί στη φυσική του μητέρα.

Σημειώνεται ότι η βιολογική μητέρα είχε έρθει πέρσι στην Κύπρο, και έφτασε μέχρι και το Προεδρικό. Η βιολογική μητέρα βρίσκεται τώρα σε αναμονή για το αποτέλεσμα των διαδικασιών στα κατεχόμενα, ώστε να αποφασίσει πού θα ταξιδέψει, στην Κύπρο ή στην Τουρκία.