Δεν τον αφήνει σε χλωρό κλαρί! - Διαβάστε «καψώνια» που κάνει Κύπριος αστυνομικός σε πολίτη

Δεν τον αφήνει σε χλωρό κλαρί! - Διαβάστε «καψώνια» που κάνει Κύπριος αστυνομικός σε πολίτη

Αξιωματικός της Αστυνομίας με «πλούσιο»ιστορικό κατάχρησης εξουσίας, έχει γίνει φόβητρο για πολίτη, ο οποίος καταγγέλλει ότι φοβάται ακόμα και για την ίδια του τη ζωή.

Το αμάρτημα του πολίτη είναι ότι πέτυχε να καταδείξει ενώπιον δικαστηρίου ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός πριν από λίγα χρόνια τον είχε κακοποιήσει μαζί με συναδέλφους του.

Μάλιστα οι αστυνομικοί που είχαν εμπλακεί στην κακοποίηση κλήθηκαν να πληρώσουν αποζημιώσεις, τις οποίες τελικώς κατέβαλε ο φορολογούμενος πολίτης.

Κυνηγητό

Ο πολίτης είχε την ατυχία να συλληφθεί πριν από κάποια χρόνια για ένα αδίκημα που ουδέποτε διέπραξε. Ο εν λόγω αξιωματικός προσπάθησε να του αποσπάσει μαρτυρία χτυπώντας τον ενώ ήταν δεμένος με χειροπέδες.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, που δικαίωσε τον πολίτη, ο αξιωματικός όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε αλλά αναβαθμίστηκε και τοποθετήθηκε σε ιδιαιτέρως νευραλγική θέση. Και στη νέα του θέση επέδειξε παρόμοια παραβατική συμπεριφορά και επίσης δεν υπέστη καμία επίπτωση.

Όταν επέστρεψε στην επαρχία όπου υπηρετούσε παλαιότερα αποφάσισε να εκδικηθεί τον πολίτη που τον είχε εκθέσει στο δικαστήριο. Συλλαμβάνει συχνότατα τον πολίτη με διάφορες αφορμές, προσπαθώντας να δημιουργήσει υποθέσεις που θα τον οδηγήσουν στη φυλακή.

Ένοπλη εισβολή

Όπως αναφέρει ο παραπονούμενος, το «αποκορύφωμα του ανελέητου καταδιωγμού που τυγχάνω από τον αξιωματικό ήταν όταν την 24/9/16 μετά από μία ακόμα καταγγελία, αντί η Αστυνομία να με ενημερώσει για να μεταβώ στον σταθμό να με ανακρίνουν, όπως λογικά κάνουν σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, διενήργησαν επιχείρηση στην οικία μου με έμφορτα όπλα και τα πρόταξαν εναντίον μου μπροστά στα έντρομα μάτια του ανήλικου υιού μου. Ακολούθως με συνέλαβαν και με έβαλαν στο αστυνομικό όχημα παίρνοντας μαζί μας στο ίδιο όχημα και τον ανήλικο υιό μου για να τον πάρουν στο σπίτι της μητέρας του, πριν με πάρουν στο αστυνομικό τμήμα. Το γεγονός αυτό επηρέασε δυσμενώς την ψυχολογία του ανήλικου υιού μου με αποτέλεσμα να ήταν ψυχολογικά ράκος για πάρα πολλές μέρες».

Μένος

Πριν από αυτό το συμβάν προηγήθηκαν καταστάσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σενάριο ταινίας. Ο πολίτης το 2014 είχε σχέση με μια κοπέλα η οποία διέμενε στη γειτονιά του αξιωματικού, ο οποίος γνώριζε την ίδια αλλά και τους συγγενείς της.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο αξιωματικός ανέφερε στην κοπέλα και στους συγγενείς της ότι ο παραπονούμενος ήταν εγκληματικό στοιχείο, αποδίδοντάς του σωρεία αξιόποινων πράξεων. Παράλληλα με κάθε ευκαιρία αναζητούσε αφορμή να τον συλλάβει και να του ανοίξει ποινικές υποθέσεις (επτά μέχρι σήμερα).

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση κατά την οποία ο παραπονούμενος οδηγήθηκε στο δικαστήριο και ζητήθηκε η κράτησή του για 8 μέρες με τη δικαιολογία ότι οι ανακριτές επρόκειτο να λάβουν 25 καταθέσεις. Τελικώς λήφθηκε μόνο μία κατάθεση, γεγονός που καταδεικνύει την κακοβουλία, κατά τον παραπονούμενο.

Στον υπουργό

Ο πολίτης αναγκάστηκε να καταφύγει στον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης, γιατί παράπονο που υπέβαλε στο αρχηγείο της Αστυνομίας, αντί να απαντηθεί από τον αρχηγό ή κάποιον άλλον ανώτατο αξιωματικό, απαντήθηκε από τον ίδιο τον καταγγελλόμενο αξιωματικό!

Ο πολίτης ανέφερε στον υπουργό Δικαιοσύνης ότι φοβάται για την ίδια του τη ζωή «έχοντας υπόψη την τελευταία συμπεριφορά της Αστυνομίας με τους αστυνομικούς που επέδραμαν στο σπίτι μου χωρίς λόγο με έμφορτα όπλα προτάσσοντάς τα εναντίον μου και απειλώντας άμεσα τη ζωή μου».

Όπως ανέφερε ο παραπονούμενος, πιστεύει ότι ο αξιωματικός αναζητεί ευκαιρία να τον βγάλει από τη μέση και για αυτό κάνει τις ένοπλες επιχειρήσεις.

Πηγή: εφ. «Πολίτης»/Μανώλης Καλατζής